Home » Author Archive

Pluralizmi origjinal është një produkt tipik i modernizmit

Ali Hertica Me Pluralizmin, demokracinë dhe njohuritë politike, shkencëtari dhe filozofi holandez Hans Blokland ka shkruar një torfe të tërë së bashku. Para se të shkruante këtë libër, autori u frymëzua nga pyetja se cilat mundësi demokratike kanë ende qytetarët bashkëkohorë për t’i dhënë një drejtim kolektiv shoqërisë së tyre. Mbi të gjitha, ai beson t’i... 

ANDRRA E MADHE ALPINE BREGDRINASE

Dy dekada…Dy shekuj…Dy mijë vjet,Andrra për Autostradë e Hekurudhë BregdrinaseO Halil Ahmeti: mbeti vrri…, u ba bjeshkë…!Edhe Ponashec…edhe Gjerovicë e Jezercë. Andrres së mëngjezeve bregdrinasepër hekurudhë e autostradë alpineDeti i jep jetë me valët plot kaltërime,Malet e mbajnë në kambë, në ecje, në zgjime! Andrra për Hekurudhë e Autostradë... 

Burokracia dhe sistemi demokratuik

Ali Hertica Termat burokraci dhe demokraci zakonisht mendohen, si në atë akademik ashtu edhe në atë letërsia popullore, si qasje antitetike për sigurimin e qeverisjes për një shoqër.Burokracitë publike zakonisht konceptohen si të nevojshme nga njëra anë për administrimin efektiv të programeve publike, por si legaliste dhe kryesisht indiferente sipas dëshirave dhe kërkesave... 

“GAZETA E ALPEVE”: SHFLETOJMË NUMRIN 2 TË JANARIT 2020…

Këto ditë janari 2020 doli në qarkullim “Gazeta e Alpeve”, numri 2 (21) i saj, Gazetë Rajonale, PanShqiptare, NdërBallkanike, e cila gjendet në shitje të lirë në Shqipëri e në Kosovë dhe me abonime në Rajonin Ballkanik Shqiptar (Shqipëri, Kosovë, Mali i Zi, Maqedoni, Greqi, Kosova Lindore e Sanxhak) dhe në Itali, Zvicër, Mbretëri e Bashkuar e Britanisë së Madhe, Gjermani... 

FEDERATA E PAQES UNIVERSALE NË LONDËR VLERËSON PERSONALITETIN SHQIPTARO-BRITANIK SKENDËR PERPEPAJ ME TITULLIN “AMBASADOR I PAQES”

1.           Sot, në këto ditë të janarit 2020, në kryeqytetin britanik, në London, në shtetin ishullor euroatlantik të Mbretërisë së Bashkuar, Federata e Paqes Universale (FPU), në një ceremoni solemne e festive, vlerësoi e nderoi me titullin e lartë “Ambasador i Paqes” personalitetin e njohur shqiptaro-britanik, Skënder Perpepaj,... 

Qytetarët duan më shumë ndikim në përmbajtjen e procesit demokratik

Ali Hertica Shoqëria mund të mos jetë në gjendje të kontrollohet, por ajo mund të ndikohet masivisht duke u lidhur me të sipas logjikës së vet. Natyrisht, komunat me të vërtetë mund të pohojnë ndikimin e tyre në lojën publike të shoqërisë së rrjetit. Sidoqoftë, kjo kërkon që qeveritë të kuptojnë se proceset politike janë kryesisht pronë e vetë shoqërisë. Ndërhyrja... 

Në Kopenhagë të Danimarkës u përurua libri ”MISTERET E KOHËS”, roman, i autorës, Elhame Gjyrevci

Në Kopenhagë të Danimarkës, u përurua vepra e titulluar ”MISTERET E KOHËS”, roman, i autorës Elhame Gjyrevci, botues Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani, Suedi (SHSHASHS). Përveç delegacionit të SHSHASHS, si Hysen Ibrahimi, kryetar, Mona Juniku e Elhame Gjyrevci, nënkryetarë, Rrahman Rrahmani, Naim Latifi, Ali Gjyrevci e Adnan Jetullahu,... 

NJE KUSHTRIM NGA PRESHEVA

Pasha gjakun që më rrjedh në vena,edhe ne jemi bijtë e shqipes me dy krena.Pasha gjakun që më rrjedh në damar,edhe ne jemi si ju shqiptar.Pasha gjakun e kësaj trevës.jemi bijtë e Bujanocit, Medvegjes e Preshevës.Pasha gjakun e tokës shqiptare,ku flitet shqip jemi Shqipëri Natyrale. Nga Avdi Aliu  Read More »

Parlamenti dhe organet tjera të zgjedhura janë zemra rrahëse e demokracisë

Ali Hertica Njerëzit duhet të jenë në gjendje të besojnë në një qeveri cilësore. Njerëzit duhet të jenë në gjendje të besojnë se qeverisen nga njerëzit që ata kanë zgjedhur, bazuar në një debat për vlerat dhe idetë e këtyre njerëzve dhe partive të tyre. Një politikë e cilësisë bazohet në vota cilësore pas një debati cilësor. Parlamenti dhe organet e tjera... 

Të formohet Qeveria e Republikës së Kosovës

Mos harroni se jeni rritur me bukë e ujë të Tokës së Shqipëris Etnike.Mos harroni se në qfarë historie tragjike ka kaluar Kombi Shqiptarë në përgjithësi.E ju mos i bëni mendjemadh por të gjithë të bëhemi modest ashtu siq është edhe Shqiptari për nga natyra.Lëreni inatet personale e partiake se tjera parime nuk keni që nuk po bashkoheni,të gjithë në një formë apo formë tjetër... 
© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch