Home » Lajme, Opinione » Autostrada Prishtinë-Gjilan-Konçul, në mesë të fushatës zgjedhore në Kosovë dhe realitetit

Autostrada Prishtinë-Gjilan-Konçul, në mesë të fushatës zgjedhore në Kosovë dhe realitetit

Aq shpesh është përmendur vetëm në koh zgjedhje ndërtimi i kësaj autostrade sa që është bërë tepër. Po mbetemi me shpresë që nuk do të jetë sikur zhagitja dhe neglizhimi e zgjidhja e problemit të Lumit Mirusha dhe ujrave të zeza në përgjithësi në Gjilan për një dekadë e gjysmë. Insfrastrukturën Gjilani e ka më stërvjetruar e  si për Prishtinë apo Ferizaj e mos të flasim nga Kamenica, Medvegja,Bujanoci e Presheva për Gjilan.Anamorave është një trekëndësh kufitar që lidh Medvegjën, Bujanocin e Preshevën në njërn anë sikur me Likovën dhe Kumanovën.Si duket edhe në legjislaturën e radhshme të parlamentit të Kosovës do të jetë ,,kartë zgjedhore” Autostrada Prishtinë-Gjilan-Konçul, por më shumë si në pjesë e fushatës zgjedhore se sa realitet.Edhe sikur të përfundoje më dt. 22 tetor jemi të vonuar, e kjo nuk po dihet se kur fillon së ndërtuari.Sikur të fillon në Janar 2018, deri në përfundim të Autostradës nga Gjilani në drejtim të Prishtinës dhe Ferizajit do të zgjatë gati një dekadë e kur kësaj i shtojm dhe infrastrukturën rrugore që e lidhin Kamenica, Bujanoci, Presheva e Kumanova me Gjilanit do të shkojn shumë vite.

Shkruan:Refik HASANI

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch