Home » Lajme » Bashkësia Islame e Kosovës me seli në Preshevë: I N F O R M A T Ë

Bashkësia Islame e Kosovës me seli në Preshevë: I N F O R M A T Ë

Ne të poshtë shënuarit, për hirë të njoftimit të drejtë të opinionit në Komunë të Preshevës, lëshojmë për opinion këtë:

 

I N F O R M A T Ë

            Më datë 23 janar 2012, ditë e hënë, me fillim nga ora 11:oo, në Restorantin BBC në Preshevë, janë mbajtur zgjedhjet për anëtarë të Këshillit të Bashkësisë Islame të Kosovës në Preshevë, të organizuara nga Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, e në mbështetje të Nenit 16. alinea 3. pika 3., Nenit 33. alinea 1. pika 1., Nenit 39. pika 3. dhe Nenit 45. alinea 1. pika 19.

Në këto zgjedhje kanë marrë pjesë gjithësej 21 këshilla xhamish, të cilët përfaqësoheshin me nga 2 delegat dhe imamët, e që gjithësej të drejtë vote kishin 63 veta, nga të cilët votuan 61.

Këto zgjedhje u mbikqyrën nga përfaqësuesit e dërguar ekskluzivisht për këtë çështje:

M.Resul Rexhepi – sekretar i Kryesisë së B.I të Kosovës dhe M.Ragmi Destani – anëtarë i  Kryesisë së B.I të Kosovës.

Për të marrë besimin e votuesve dhe për të qenë pjesë e Këshillit të B.I. të Kosovës në Preshevë, kandiduan këta individ:

 

 

1. M.Abdusamet Rahimi

2. M.Fikret Limani

3. M.Shemsi Jashari

4. M.Mumin Tahiri

5. M.Bejtulla Veseli

6. Hfz.Orhan Ademi

7. Ilaz Ilazi

8. Dr.Adnan Ahmeti

9. M.Mehmet Sahiti

10. Xheladin Mustafa

11. M.Abdulla Abdiu

12. M.Abedin Limani

13. M.Llukman Limani

14. M.Adnan Aliu

15. M.Abdulaziz Rashiti

16. Hfz:Vehbi Dalipi

17. Hfz.Likman Ibrahimi

18. Enver Mehmeti

19. M.Isak Ibrahimi

20. M.Bekim Limani

21. Deli Dalipi

22. M.Zekerija Kurtishi

23. Muharrem Emini

 

Në bazë të Kushtetutës së Bashkësisë Islame të Kosovës, nga të kandiduarit për në Këshillin e Bashkësisë Islame të Kosovës në Preshevë, duhet të zgjedhen 9 nga ta, të cilët do të marrin më së shumti vota.

 

 

 

Pas përfundimit të votimit dhe numrimit të votave, doli se anëtarë të Këshillit të Bashkësisë Islame të Kosovës në Preshevë, për mandatin e ardhshëm 4 vjeçar janë:

 

 1. Hfz. Llukman Ibrahimi,
 2. M. Fikret Limani,
 3. M. Bejtulla Veseli,
 4. M. Mehmet Sahiti,
 5. M. Zekerija Kurtishi,
 6. Hfz. Orhan Ademi,
 7. Hfz. Vehbi Dalipi,
 8. M. Isak Ibrahimi, dhe
 9. M. Abdulla Abdiu

 

 

 

 

 

Në Preshevë, më 08 shkurt 2012

 

 

Anëtarët e Këshillit të Bashkësisë Islame

të Kosovës në Preshevë

Hfz. Llukman Ibrahimi,

M. Fikret Limani,

M. Bejtulla Veseli,

M. Mehmet Sahiti,

M. Zekerija Kurtishi,

Hfz. Orhan Ademi,

Hfz. Vehbi Dalipi,

M. Isak Ibrahimi, dhe

M. Abdulla Abdiu

2 Responses

 1. daja thotë:

  urime dhe pune te mbare ne unifikimin e ceshtjes islame ne Lugine!

 2. besimtari thotë:

  Esselamu alejkum
  Urime, po a ka 3 rroga pi merrni a ? 1 rrogë nga Kosova, 1 rrogë nga Serbia, e 1 nga imamllaki. Po t’fortë jeni bo bre, s’folet me juve mo, ja keni shku edhe Tadiqit me rrogë a !!!

  Ue selam

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress