BE-ja kundër propozimit të Kurtit

Zyrtarët e Bashkimit Evropian e kanë mohuar mundësinë që të ndahet procesi i integrimeve evropiane nga dialogu për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës e Serbisë.

Nga selia në Bruksel u përsërit konfirmimi se pa përparim në procesin e normalizimit s’ka përparim në procesin e integrimeve.

“Bashkimi Evropian ishte shumë i qartë në shumë raste, por edhe në dokumente ligjore se rruga e Kosovës dhe e Serbisë në BE kalon përmes dialogut të lehtësuar nga BE-ja. Me fjalë të tjera, mos përparim në dialog do të thotë asnjë përparim në procesin e anëtarësimit në BE”, u shpreh zëdhënësi i Bashkimit Evropoan Peter Stano.

Kryeministri i Kosovës në fillim të kësaj jave kishte propozuar që procesi i integrimeve për Kosovës të ndahet nga procesi i normalizimit të marrëdhënieve me Serbinë.

Mirëpo zyrtarët e BE-së tërheqin vërejtjen se nuk ka gjasa të jetësohet ky propozim sepse thelbi i procesit të zgjerimit është pikërisht zgjidhja e çështjeve të hapura me fqinjët.

Bashkimi Evropian vazhdon të qëndron prapa parimit se nuk do e pranon në familje asnjë shtet që ka me çështje të hapura bilaterale si me fqinjët ashtu me ndonjë shtet anëtarë të BE-së.

Lini një Përgjigje

Previous post Vajza trimëresha ukrainase <strong>në frontin e luftës</strong>
Next post Kamberi letër edhe Vuçiqit: Personeli shëndetësor në Preshevë duhen të punësohen