Home » Opinione » Beogradi e mban ndezur konfliktin në veri për ti mbuluar me krizat mbrenda vetë shtetit

Beogradi e mban ndezur konfliktin në veri për ti mbuluar me krizat mbrenda vetë shtetit

Beogradi e ka krijuar dhe mban ndezur konfliktin në Veri të Kosovës duke investuar , duke manipuluar dhe mbajtur gjallë të mobilizuar  e ushqyer edhe me mjete logjistike si nga : Qeveria , parlamenti , kisha ortodokse , ushtria policia dhe shërbimi i fshehtë  që të mbëtën sërbëtë lokla në Mitrovicë të veriyr Leposaviq , Zubin Potok .   Pra në këto investon  që ti mbuloj krizat e vta të mbrendshme të cilat nuk mundë ti mbat gjatë nënë kontroll  , si :

–         Hungarezët  e  Vovodinës  ,

–         Boshnajkët e Sangjakut ,

–         Shqiptarët nga Krahina shqiptare në Komunat Medvegjë ,  Bujanoc dhe Preshevë ,

–         Bullgarët nga Timokun Lindor , si  : Komunat Dimtrovgradi , Bosilevgradi dhe Piroti me rrethinë ,

–         Romët që konsiderohet sipar burimeve të Amnesti Internacional në raportin e vitit 2009 Serbia numron mbi një milion romë .

–         Prandaj i bëjmë thirrje faktorit politik dhe ushtarak ndërkombëtarë  që Serbia ato të drejtë që kërkon për bashkëkombasit e vetë si minoritete në Kosovë , Maqedoni ,  Malë të Zi , Hungari , Bosnjë , Shqipëri  t’ua pranoj edhe vetë shtetasve të tij që jeton në këto shtete pra Boshnjakët  , Shqiptarët , Bullgarët , Romët dhe të tjerë  .

***

Absurdi i llojit të vetë  Beogradi  i nxit , motivon , pregadit , ndihmon dhe investon në të gjitha format që serbët lokal të Kosovës të dalin në referendum më datën 14 e 15 të këtij muaji  kurse na mohon neve shqiptarëve rezultatet e referendumit të mbajtur më 1 e 2 mars të viti 1992  , sakrificës së luftës përmesë kryengritjes së armatosur  të udhëhequr nga  UÇPMB-ja dhe marrëveshjes e Konçulit .

Beogradi  në dy referendume don ti investon të mbahen kështu nëse vepron dy shtete është duke u munduar ti paralizoj së funskionuari , Bosnjën dhe Kosovën  . Beogradi  Veriun e Kosovës  për mesë  barrikadave don  ta mbaj pengë , të ngrisë dhe të mbaj si një konflikt ku me një referendum dhe të bëhet sikur  Republika Serbska në Bosnjë që u ngritë si etnitet i veqantë  në saje të pastrimit etnik dhe dhunës e gjenocidit   . Beogradi kështu nëse nuk ndalet  nga faktori politik ndërkombëtarë do të kërkon edhe një Republikë që e ka ,, humbur  ’’  në  Kroaci  krahinën e Kninit më 1995  , pastaj do të kërkoj edhe një republikë të vogël në Malë të Zi pasi ka 35   %   serbë , dhe në fundë edhe në Maqedoni në mesë të Shkupit dhe Kumanovës të quajtur ,, Serbska Cerna Gora ’’   , prandaj Beogra dëshiron për :

–         Ti penguar të zhvillohen dhe integrohen në Europë  ,

–         T’ua  pa mundësoj  së funksionojn si shtete demokratike e multietnike

–         Kosovës ti ndalën njohjet  , kurse Bosnja të ndahet në tri etnitete   .

 

Shkruan : Refik  HASANI

 

Autori është  publicist i pavarur dhe është duke ndjekur studimet  post  diplomike  – master në drejtimin Ekonomikës të Universitetit  publikë  të  Prishtinës   , E-majl adresa  : refik.hasani@yahoo.com .

 

14.02.2012

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress