Home » Lajme » BES-LIDHJA E RE SHQIPTARE NE JUBILEUN E PARE TE KUVENDIT !

BES-LIDHJA E RE SHQIPTARE NE JUBILEUN E PARE TE KUVENDIT !

Beslidhja Shqiptare e re lMarshimiNGJARJE E RËNDËSISHME PËR BES-LIDHJEN E RE SHIPTARE!TËRË SHQIPTARËT TË CILËT ‘KANË MOHUAR SKEMËN E COPTIMIT!

NJË VIT KONTRIBUTI,RRITJE ,AFIRMIMI!-KUVENDI I BES-LIDHJES SË RE SHQIPTARE (6 Tetor 2012 -6 Tetor 2013)

Krejt natyrshëm vjen kjo ngjarje në platen e Lëvizjes mbar kombtare si një realitet, i cili u ngjiz edhe u rrit përmes dilemash, sakrificash, me të cilat u përballën nismëtarët ,organizatorët dhe tërë sa e patën rastin dhe nderin ta përcjellin përgjat një viti. Ideuar edhe udhëhequr ,përmes frymës me të cilin u ngjiz vetë Beselidhja e Re Shqiptare për të cilën jemi shprehur edhe njohur. Kuvendi si instituticioni bazë artikuloi në mënyrën më të mundëshme, aftësin për tu bërë një instrument i rëndsishëm kordinues dhe oganizator në unifikimin e një sërë veprimtarish që mbajn vulën e një vendimarrje të përbashkët. Për vetë misionin , pretendimet e mëdha sa mbartin në thelbin e tyre BES-LIDHJET SHQIPTARE Kruja ky qytet simbol i qëndresës dhe heroikës mbare Shqiptare krejt natyrshëm u zgjodh , si vend i hapjes të këtij sipari për ti shërbyer dhe bërë nder në maksimum aspiratës për bashkim mbar kombtar.

Kuvendi kombetare i
Beselidhjes se Re Shqiptare

Ju fton te shprehni aprovimin tuaj, 
Ne lidhje :

-Me rendesine historike te Beselidhjes se Re Kombetare Shqiptare si pike kulmore e procesit te zhvillimit kombetar drejt aspirates per bashkim, ne ate qe Beselidhja e Re eshte ideuar, per te qene faktor vendimtare ne realizimin e aspirates per bashkim kombetare.

                              Duke u kerkuar, ta njihni
:

1- Beselidhjen e Re Shqiptare si Organizem Orientues , Organizator dhe Udheheqes i levizjes kombetare :
per nje vendimarrje unike dhe veprimtari te kordinuar, ne realizimin e procesit te bashkimit kombetare, per nje komb, shtet, gjuhe edhe simbole te vetme.
2. Kuvendin e Beselidhjes se Re Kombetare Shqiptare si parlamentin mbar kombetar, i cili i mbledhur ne Kruje me 6 tetor 2012, bazuar ne aktin e mohimit te skemes se copetimit duke shfuqizuar aktet e aneksimit,shpall vendimet e saj permes ketyre akteve thelbesore proklamues:

1-Akti i pare:

-Njohja e Shqiperise si njesi e vetme teritoriale nga Nishi deri ne Preveze.
-Shpalljen e saj te bashkuar te lire edhe te pavarur:
per nje komb, shtet, gjuhe e flamur te vetem..

2- Akti i dyte:
-Kalimin ne zgjedhje te pergjitheshme mbare kombetare, per perftimin e nje qeverisje te vetme kombetare.
Per nje parlament, president e qeveri te vetme.

Shqiptar!

- Te Bashkuar Ne dijme te qeverisemi edhe te integrohemi denjesisht ne boten e qyteteruar.

-Akti i mohimit te skemes se copetimit eshte akti me suprem i verdiktit te nje populli paqe e liri dashes , nje akt qyeterues i nje populli te lashte e me kulture qe deshiron te rroje i lire dhe me integritet.

-Akti i kalimit ne procesin unik politik zgjedhore mbare kombetare: 
eshte akti me diplomatik, qe na ben te komunikueshem me bashkesine Euro-Atlantike per nje qeverisje me standarte bashkohore,.eshte ndermarrja me e sukseseshme, qe hap udhen per nje bashkim te garantuar, te sigurte ne kahje te interesave tona kombetare qe si Shqipetare te plotesojme kerkesat tona per nje jete me te mire e te sigurte.

-Te fragmentuar edhe te ndare: Ne nuk qeverisim per vete, por, te survejuar nga shovinizmi edhe megalidheja, politika e percarjes edhe luftenxitjes.
E kush eshte ai shqipetar, qe nuk e don te tille :Shqiperine bashkuar si nje Republike te Lire e Sovrane ?Mund të ishte kuzhdo vend tjetër i Shqipis etnike madje me mundesit më të mëdha në realizimin e kësaj veprimtarie si trajtë e një spektakli. Por Kruja kishte rastin dhe e rezervon kurdoher ,për të na sjellë në kujtesë përmes asaj epoke të lavdishme përpjekjet e Udhëheqsit legjendar Gjergj Kastrioti . I cili ,krahas çlirimit të vendit nga okupatorët projektoi sa e vuri në vend sa mundi ,idene e nje shteti për ta qeverisur edhe jo sunduar Shqiprin! Qeverisja, synimi për ta shkurtuar distancën e shekujve përhumbur në kalvarin e strategjisë së defaktorizimit, nisur e tillë në Krujë do të ishte fryma me të ‘ cilën u ngjiz nisma për Besëlidhjen e Re si vijuese e traditës ashtu edhe kuvendit. -BASHKUAR PËR NJË QEVERISJE MBARE KOMBTARE!

Moto e tillë jo rastësisht rezulton ,baza edhe thelbi i tërë veprimtarise si bosht strategjik ,me të cilën përvijohet angazhimi i Shqiptarëve të cilët tek Bes-Lidhja e Re shohin një atikulim të saktë te realizimit sa më me leverdi të çeshtjes mbar kombtare. Dy vendimarrjet të cilat mbajn vulën e kuvendit historik të 6 Tetorit në Krujë rezultojnë të tilla:

-1 Shpalljen e Shqipëris si Republikë e Bashkuar ne kufijt etnik : Drisht (Sanxhak i Nishit) deri në Prevez.Deklarimin e një prioriteti të përbashkët zhvillimi për interesa mbar kombtare.

2-Kalimin ne veprimtari në kohën e mundur , për krijimin e një strukture të përbashket qeverisjeje: PARLAMENTIN MBAR SHQIPTAR . Si një mundësi realizimi praktik i bashkimit të potencialeve mbar Shqiptare , një LOB MBARE KOMBTAR me përfaqsim patriot intelektual , figura të shquara ,me synim: hartimin e nje strategjie të përbashkët lobimi për realizimin me sa shumë sukses integimi të vlerave kombtare.

Kalimin në trajtë të organizuar , tërë nismave për bashkim dhe përfaqesim, në kuadër oponence ndaj politikës mbar kombtare me sa me shume sukses atikuluar, në dobi së pari , realizimit te aspiratave dhe interesave mbarë Shqiptare. -Lind pyetja.

A ja ka dalë kjo Beslidhje e Re dhe kuvendi i saj të jetë një organizëm gjithpërshirës , sa dhe vendime të tilla të mbartin vulën e tërë Shqiptarve?

Natyrisht që Jo! -Janë tëra argumentet që e dëshmojnë një pamundësi të tillë. Përmes një analize të hollsishme kjo realizohet lehtësisht .

Karakteri i këtij shënimi nuk e mbart një mundesi të tillë ,por nnënkuptuar ,mbi atë çfaë e ka mbartur përvojë poshtuese skema e ndarjes dhe coptimit gjatë një shekulli konsolidimi për të cilën jemi përafrisht të njohur, me kaq është e kuptueshme.

Një nismë që pretendon një ngjizje të Re , natyrshëm që ka hasur në mos dashje edhe në mos kuptim te misionit dhe realizimit praktik. Vendimarjet i referohen stadit aktual ne të cilin Beslidhja e Re momentalisht u artikulua, perfaqsimit aq sa u mundësua në kuadër mbar kombtar si dhe faktit, se kjo Beslidhje dhe ky kuvend i referohet Shqiptarizmit si aspiratë dhe moral , tërë atyre Shqiptarve që ndër të parët në avangard ja kanë dalë të ndahen qoftë edhe shpirtërisht nga skema e coptimit.

Pra në sentencë : Kjo Besëlidhje u ideua edhe qëndron si një premisë ,për artikulimin e një politike mbarë kombëtare në trajten me kulmore , duke mbartur një kohezion krahas shumë lëvizjeve që kanë synime pragmatiste.

Ajo është kurdoherë një mundësi e pranishme në momentin oportun kur Shqiptarët do të jenë të detyruar ti referohen masivisht. Duke mos qenë sekt (Organizate e mirfilltë politike partiake apo edhe me ate trajtë që rëndom jemi hasur) Beselidhja e Re Kuvendi i sajë, janë një hapsirë për tërë Ata që gjejnë vetveten.

As nuk xhelozon as mbetet anash, por kurdoherë si orientese dhe kordinatore bashkërendon një sërë nismash me karakter gjithpërfshirës sa edhe gjindet në ballë të levizjes mbarë kombtare krahas atyre lev. të suksesëshme.

Gjithkush ka të drejtë ta shohë vendin e vet me atë sy që e mendon dhe e dëshëron. Altenativat janë të hapura .Kush punon gabon.Kush punon për Atëdhen ZOTIN e pastë në ndihmë! Një vit pune dhe veprimtarie ,me sukseset dhe rritjen e saj për tërë veprimtarët dhe përcjellësit e Besë-Lidhjes se Re Shqiptare kjo ngjarje është e rëndësishme për tu shënuar edhe përcjellë me nderim.

-RROFTË SHQIPRIA E BASHKUAR BASHKUAR PËR NJË QEVERISJE TË PËRBASHKËT

Fatos Ashiku

Beslidhja Shqiptare e re logo

2 Responses

 1. Sazan-i thotë:

  Pergjigjes per tu takuar ne KRUJE nen moton BESLIDHJA e RE SHQIPTARE dhe me qellimin : BASHKIMI I TE GJITHA FORCAVE per BASHKIMIN TOKSOR SHQIPTAR me 6 tetor 2012 me perfaques nga gadi shumica e qyteteve te SHQIPNISE ETNIKE duke i treguar BOTES se shqiptaret jane ne keto troje dhe se tokat e tyre te mara permes forcave nga ardhacaket duhet te kthehen sepse marrja eshte bere me mjete uashtarake-barabarie. ne KRUJE e tregua se NE NUK DO TE PRANOJME KUFIJTE qe na i caktuan te tjeret dhe kete e demostruam ne 22 Korrik 2013 ne Tirane perpara selise te AMBASADAVE dhe PRESIDENCES se Shqipnise. ILIRIDA dhe Kosova LINDORE (Lug-Presheva) qendrojne shume te lidhur ne spektrin e bashkepunimit dhe ideve e luftes per nashkim toksor te Shqipnise Etnike dhe konferenca e Londres per NE ne vitin fillues te 100 -II do te jete inekzistente.

 2. erid thotë:

  “RROFTË SHQIPRIA E BASHKUAR PËR NJË QEVERISJE TË PËRBASHKËT”

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch