Home » Lajme, Opinione, Vendore » BESELIDHJA E RE SHQIPETARE – SHQIPERIA E BASHKUAR

BESELIDHJA E RE SHQIPETARE – SHQIPERIA E BASHKUAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fatos Ashiku 02,03.2013.
Beselidhja e Re ze i Shqiptareve !Te cilet e kane mohuar kete skeme coptimi qe modelon qeverisje klanore ndare ne 6 pseudo njesi admin.Ze i tere atyre Shqiptareve te cilet jane per skemen e Re mbare kombtare per qeverisje me perfaqesim politik trevash per nje parlamant , President e qeveri te vetme.
Pershendetje Ju miq qe keni respektuar arenen Kuvendore te Beselidhjes se Re (gruoet ne krahina)ashtu edhe Ju qe vini! Koha ne te cilen po pervijojme perpjekjet tona eshte e lidhur ngushte me zhvillimet e ndodhura ne Shqiperine bashkuar.
Vendimarrja jone e marre ne kuvenduin e 6 Tetorit 2012 qe u mbajt ne Kruje e ka percaktuar qarte qendrimin tone politik:
1-Mohimin total te skemes se coptimit ,per kete njohem edhe shpallem Republiken Shqiperi e bashkuar, nga Preveza ne Sanxhak.Lind ppyetja: Si behet kjo Republike keshtu ?
E thene qarte e kemi deklaruar: Beselidhja e Re eshte streha e tere atyre qe nuk e duan edhe e mohojne totalisht kete model ndare e copetuar ne 6 shtete.Mundesisht as marrin e japin fare me keta pseudo formacione qe vecse na japin nje politik antikombtare edhe kalanore.
2-Mbi kete teritor te krijohet mundesia, qe te organiz zgjedhje mbare trevash per nje parlament , President e qeveri te vetme . Kjo sjelle nje unifikim per vendimarrje kombtare. Natyrisht si hap i pare para kufijve. Duke e parapare si aktin me te garantuar per veprimtari te metejeshme .
Natyrisht se ideja e tille, mbart synimin per te na bere unike te bashkuar si Shqiptare si faktor Njerzore. Qeverisja e perbashket do ndikoje menjehere:
1-Ne ndaljen e hemoragjise se trojeve.
2- Percaktimin e nje qendrimi unik per tera ceshtjet.
3- Daljen me nje qendrim, perballe faktoreve te jashtem .
4-Hartimin e nje plani unik zhvillimi per nje sere prioriteteh me karakter mbare kombtare.
Natyrisht kjo kerkon qe shumica e Shqiptareve te deklarohen pro skemes se Re kombtare te qeverisjes duke e mohuar kete.
Pikerisht veprimtaria e Beselidhjes se Re eshte e tille qe kerkon , maturi, saber,(durim) qartesim te idese deri ne detajesi edhe vetedijesim te tere aktoreve qe artikulojne ne levizjen kombtare, shoqata, organizata, levizje ,aleanca. Vetedijesim per ta bere platformen e tille pjese te veprimtarise ne anataret simpatizantet e tyre edhe ku kane aksesin e tyre.
Beselidhja e Re nuk ka natare individe ne terren , keshtuy me statute e rregullore.Per aresye te misionit qe ka.Mision i cili lidhet me faktin se ky organizem i ideuar per te qene pike takimi i vendimarrrjes unike mbare kombtare .Vendimarrje qe kerkon venjen
ne eficence te faktorit unik Shqiptare.
Beselidhja e Re si mundesi te cilen e pati edhe realizoi . Ka vetem kuvendin e saj ku aderojn intelektuale patriote krahinore ,diaspores dhe emigranteve te cilet behen pjese e vendimarrjes dhe orientimit politik.
Beselidhja e Re per shkak te misionit nuk eshte, nuk ka me qene asnjehere parti as shoqate.Eqarte kjo per kedo qe njihet apo aludon ne adrese te saj.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch