Home » Lajme » BESELIDHJA E RE SHQIPTARE – NDAL STRATEGJISE SE GRABITJES SE PASURIVE TONA MBARE KOMBTARE !

BESELIDHJA E RE SHQIPTARE – NDAL STRATEGJISE SE GRABITJES SE PASURIVE TONA MBARE KOMBTARE !

Fatos Ashiku
REPUBLIKA SHQIPTARET E BASHKUAR

29 Janare 2014

BESELIDHJA E RE SHQIPTARE

NDAL STRATEGJISE SE GRABITJES SE PASURIVE TONA MBARE KOMBTARE !

Nese NDIQET me vemendje tema e debatit mbi ujrat tona kombtare , nje vendje e vemendeshme edhe analitike veren lehte ,se eshte e njeta strategji e cila ka nisur qe me plene te pushtimeve, aneksimeve edhe asimilimeve etnikisht. Pra !edhe rrembimi itrojeve edhe krehja edhe cfarosja edhe pastrimi etnik e kane pasur synimin ketu ,qe te rrembejne resurset tona natyrore per qellime te tyre aneksioniste [per tu bere temedhenje edhe realizuar qellimin e krijimit te nje koridori artificial qe del ndesh me harmonine edhe bashkejetesen tone rajonale dhe kontinentale. Nese jemi mjaft te sensibilizuar sa shihet ,mbi devijimin e lumenjve Radika edhe Vjosa, ende e pa njohur edhe sensebilizuar mbetet nje ceshtje tjeter qeduket sikur nuk ka lidhje. Kjo ne lidhje me planet e ka hereshme dhe projektin shekullore ,qe kerkon krijimin e nje kanali ujore te kalimit te Serbise ne ujrat nderkombtare permes teritorit te okupuar ne Drisht *Sanxhakun e Nishit ne teritoret e Bujanovcit. Pra ,nese devijimi i ujrave nga Radika edhe Vjosa merret vesh , kjo i paraprin te njejti plan strategjik te realizimit te projektit te tille monstruoz.Madje tani del qarte se perse ne trojet e aneksuara u ndoq plani i shfarosjes dhe largimit te Shqiptareve ,kjo pasi te mos gjindesh me askush per te kundershtuar. Beselidhja e Re Shqiptare duke e patrur te qarte kete synim qe ne krye te nisjes se vet, e ka shpallur per kete qellim hapesiren Drisht Sanxhak i Nishit Preveze nje prioritet te vetem zhvillimi mbare kombtare edhe qe e ka shpallur krijimin e Republikes se Shqipetareve bashkuar. Vini Re! ne keto troje ku do kaloje ky plan ku do realizohet eshte aplikuar largimi me dhune edhe shfarosja e njohur >Krehja(. Pra nuk ishin se Camet qene bashkpunetore me nazifashizmin qe u shperngulen edhe se ishin gjoja myslimane. E njejte edhe ne trevat e tjera. Kerkojme >mobilizimin e tere patrioteve qe jane te inkuadruar ne kuvendin e Beselidhjes se Re Shqiptare edhe ne trajta te tjera te organizimit si pjese unike e levizjes mbare kombtare per bashkim te sensibilizohen maksimalisht ne kete drejtim . Duke u bere pjese e debatit ngado , pjese e protestimit dhe sensibilizimit konkret per kete ceshtje. Nayrisht se BESELIDHJA E Re SE BASHKU ME PATRIOTET E ORGANIZMA TJERE E KA TRAJTUAR ME HERET EDHE NE TRAJTE UNIKE ,NE KERKESEN E DERGUAR PERMES PETICIONIT *kORRIK 2013(NE ORGANIZMAT NDERKOMBETARE PER TE CILEN JENI TE NJOHUR. pOR KJO SITUATE NE TE CILEN KEMI NJE DEBAT TE NGRITUR NGA SHOQATAT AMBJENTALISTE EDHE AKTOREVE TJERE KOMBETARE TE INTERESUAR MBI SIGURINE KOMBTARE, KERKON NJE ANGAZHIM KONKRET SI NJE TRAJTE E THEKSIT TE CILEN E MERITON , TRAJTIMI I PASURIVE TONA UJORE SI NJE RENDESI PARESORE TE STRATEGJISE ME TE CILIN FQINJET TANE PUSHTUES NA KANE VENE BALLAS APO FSHEHTASI

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch