Home » Lajme » Biblioteka e qytetit Mehmet Jusufi në Preshevë u begatua me tituj të rinjë nga lëmi shkencorë

Biblioteka e qytetit Mehmet Jusufi në Preshevë u begatua me tituj të rinjë nga lëmi shkencorë

Librat janë dhuruar nga Universiteti I Kalabrisë me seli në Kozenca deparatamenti I gjuhës dhe letërsisë shqipe. Akcioni është realizuar me iniciativë të ekipit të Radiotelevizionit Presheva gjatë qëndrimit disa ditorë në regjionin e Kalabrisë. Rektori I Universitetit të Kalabrisë , Franko Altimari për Televizionin Presheva ka deklaruar gadishmërinë e pa rezerve për të ndihmuar edhe në të ardhmen bibliotekat dhe institucionet shqiptare në Luginë të Preshevës. Ndërsa drejtori I Bibliotekës, Vaxhid Mehmeti ka faleminderuar përfaqësuesit institucional arbëresh në Itali dhe ka shprehur mirënjohje për dhurimin e librave. Titujt e ri nga lëmi të ndryshme shkencore kanë begatuar vitrinat e Bibliotekës së qytetit Mehmet Jusufi në Preshevë ka potencuar ndër të tjera drejtori Mehmeti. Në kuadër të këtijë institucione zhvillohen aktivitete të ndryshme bibliotekare në kuadër të programit vjetorë. Drejtuesit e bibliotekës apleojnë lexuesit e komunës sonë që të jenë më të kujdesshmëm në ruajtjen dhe kthimin e librave.

———————-
Fëmijët parashkollor të çerdhes 8 marsi në Preshevë në mënyrë të organizuar me edukotoret viziuan biblotekën duke u njohur më përsëafërmi me disaa libra të cilat përmbajnë përralla për ta, duke marrë parasysh se ky aktivitet është zhvilluar çdo vit, sipas planprogramit të çerdheve. Ndërkaq në programin e tyre për ditën e sotme ishte edhe paraparë edhe vizita e RTVP , ata ishin kurioz atë që shohin përmes ekranin të prekin me dorën e tyre dhe ti shohin me nje sy tjetër, duke qëndruar për disa minuta në ambientet e televizonit. Ndërsa menjëherë më pas edhe fëmijët parashkollor të çerdhes bënë po të njëjtën vizitë duke filluar nga bibloteka ku edukatorja tregoi para tyre përrallën Hajdi. Ky aktivitet me fëmijët parashkollor do të vazhdojë edhe gjatë ditëve të tjera nëpër institucione si në shkolla, në shtëpinë e shëndetit, në postë e në vende të tjera të caktuara sipas planprogramit vjetorë.

RTV Presheva

More importantly, however, teensafe http://spyappsinsider.com/ gives you access to the things that normal access like having passwords won’t allow you to see

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch