Blerim Vela: Serbia po bën spastrim etnik në Luginën e Preshevës

Shefi i kabinetit të Presidencës, Blerim Vela ka reaguar lidhur me pasivizimin e adresave të banimit ndaj shqiptarëve në Luginë të Preshevës.

Ai ka shkruar në “Twitter (X)” se Serbia po ua lehtëson nënshtetësinë rusëve, teksa po kryen spastrim etnik me shqiptarët nëpërmjet çështjeve administrative.

“Ndërsa Serbia ua ka lehtësuar të huajve (lexo: rusët) marrjen e nënshtetësisë, ajo po kryen spastrim etnik përmes mjeteve administrative për shqiptarët në Serbinë jugore duke “pasivizuar” adresat e vendbanimit”, ka shkruar ai në gjuhën angleze.

While Serbia has made it easier for foreigners (read: Russians) to obtain citizenship, it’s carrying out ethnic cleansing through administrative means for Albanians in southern Serbia by “passivization” of residence addresses.

An EU candidate country role mode? I don’t think so! 

pic.twitter.com/TIOVMYFB5Q

— Blerim Vela (@Blerim_Vela) July 29, 2023

Lini një Përgjigje

Previous post Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka paralajmëruar vetëreformim në Qeveri dhe Partinë Socialiste
Next post Derek Chollet shtyn vizitën e tij në Kosovë dhe vendet e Ballkanit