Buletin Special i Shoqatës Esperantiste Shqiptare (Mars 2023)

Ky numer i buletinit tone ne dy gjuhe shqip dhe esperantisht i kushtohet nje vepre te filozofit brazilian Paiva Netto, kryetar i Fondacionit te Vullnetit te Mire ne Brazil. Ky fondacion ka marre persiper te perktheje ne portugalisht Tregimet “Parrullat me gure” te shkrimtarit tone te njohur Ylljet Aliçka. Si shperblim ne perkthyem ne shqip nje veper te kryetarit te fondacionit ne fjale dhe ne mungese te nje libri ne leter per te po e japim ne kete numer special. 

Cxi tiu numero estas dedicxita al unu verko de la brazila filozofo Paiva Netto, prezidando de la Fondacio de Bona Volo ne Brazilo. La brazilaj amikoj entreprenis la tardukon en la portugalan de iu  verko de la albana verkisto Ylljet Aliçka “Sloganoj el sxtonoj”. Rekompence ni entreprenis la enalbanigon de la verko de Paiva Netto. Cxar multekostas la eldono je formo de presita libro, ni prezentas gxin en cxi tiu speciala numero.

http://www.kosovalindore.com/wp-content/uploads/2023/03/Buletin-special-172.pdf

Lini një Përgjigje

Previous post Kujtesë këshillimore për z. E. Alibeaj dhe G.Bardhi
Next post Gjykata Penale Ndërkombëtare lëshon urdhër-arrest për Putinin