Home » Intervistë

Nue Oroshi: Kujtimet që nuk të lanë të heshtësh për dy studiuesit e vyer dr.Riza Sadiku dhe mr.sc.Mehmet Gjoshaj

Jeta me ecjakët e saja të takon me miq, dashamirë, studiues që me kalimin e kohës i bashkon mendimet dhe veprimtarinë qoftë atdhetare,kulturore dhe shkencore. Dy studiues të vyer që fati e deshti të punoj jo më pak se 15 vite me ta janë edhe tani dy të ndjerët dr.sc.Riza Sadiku nga Kërçova dhe mrs.sc.Mehmet Gjoshaj nga Drenica. Dr.Riza Sadiku edhe mr.sc.Mehmet Gjoshaj ishin dy... 

TË PËRJETËSOJMË DËSHMORËT E PAQES

(Në kujtim të dëshmorit Azem Meshi) Rikthimi i memorjes për heronjtë është domosdoshmëri. Me nderimin tonë u japim atyre pavdeksinë dhe i shëndrrojmë në modele për ta përsosur shoqërinë tonë. Këtë duhet të bëjmë ashtu si edhe kombet e qytetruara, që emri dhe vepra e tyre të shëndrrohen në shembuj frymëzimi për gjithë shoqërinë. Është detyrë e çdo shoqërie... 

Hysen Ibrahimi, i ftuar në emisionin URA, ka folur rreth dy botimeve të reja

Kryetari i Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi XI Albani”, Suedi, z. Hysen Ibrahimi, i ftuar në emisionin URA, te Artur Bejzade, për të folur rreth dy botimeve të reja nga kjo shoqatë: Librin”TË DASHUROSH NUK ËSHTË MËKAT”, një antologji me 185 poezi, e përmbledhur nga 48 autorë, në mërgatë dhe në trojet etnike shqiptare. Autorë të librit... 

Igor Soltes: Jam optimist që regjimi i vizave për Kosovën do të hiqet para verës

Igor Soltes, raportues për Kosovën në Parlamentin Evropian, ka thënë se shpreson dhe është optimist që regjimi i vizave për Kosovën do të hiqet para verës. Ai ka folur në magazinën “55 minuta” te RTK3. “Unë sinqerisht shpresoj që heqja e regjimit të vizave për Kosovën do të bëhet para verës, por kjo varet nga Këshilli i BE-së, disa shtete e kundërshtojnë.... 

ENVER CAMAJ ISHTE DHE MBETI ATDHETAR I PA LUHATSHËM I ÇËSHTJES KOMBËTARE PËR PAVARËSINË E REPUBLIKËS SË KOSOVËS

Është fakt i pamohueshëm se Enver Camaj, ishte dhe mbeti njëri ndër veprimtarët më të dalluar, sidomos në mbarëvajtjen e Fondit të Republikës së Kosovës Trepërqindëshi për Suedi. Shikuar nga këndi i veprimtarisë së tij, mund të themi se ai ka arritur përmbushjen e obligimeve që t’a mbështes njëqindpërqind vijën institucionale të Republikës së Kosovës të udhëhur nga... 

KJO KËRKON QË TË GJITHË NE TË PUNOJMË SIÇ PUNON SHOQATA E SHKRIMTARËVE ”PAPA KLEMENTI XI ALBANI”

Intervistë me Dr. Nuri Dragoj, historian e publicist Kjo kërkon që të gjithë ne kudo që jemi të punojmë siç punon shoqata ”Papa Klementi XI Albani” me qëllim që ta shpejtojmë sepse është fat i madh që fuqitë e mëdha që e coptëtuan Shqipërinë dhe ato e kanë në dorë edhe bashkimin… Intervistën e zhvilloi Fazli Muharremi-Tali Fazli Muharremi-Tali: Profesor, mirë se ke ardhur... 

Tarelli: UNË KAM THEKSUAR SE NUK NJOH SHOQATË TË DYTË NË EMIGRACION

Intervistë me Z. Kadri Tarelli, historian e publicist   UNË KAM THEKSUAR SE NUK NJOH SHOQATË TË DYTË NË EMIGRACION QË TË BËJË PUNË KAQ TË MADHE SIÇ BËJNË NJË KAQ TË MADHE SIÇ BËNË SHOQATA E SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE SHQIPTARË ”PAPA KLEMENTI ZI ALBANI”, NË SUEDI   Intervistën e zhvilloi Fazli Muharremi-Tali   Fazli Muharremi-Tali:Si janë raportet Shqipëri-Kosovë,... 

Intervistë me Prof.dr.Zyhdi Dervishi

UNË FALËNDEROJ SHUMË SHOQATËN E SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE SHQIPTARË ”PAPA KLEMENTI XI ALBANI”, NË SUEDI, PO BËNË NJË PUNË SHUMË TË VYER, NJË PUNË HYJNORE PËR TË AFIRMUAR VLERAT MË TË MIRA TË KULTURËS SHQIPTARE   Intervistën e zhvilloi Fazli Muharremi-Tali[1]   Fazli Muharremi-Tali: Arsyeja e bashkëpunimit me Shoqatën e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptar ”Papa... 

Ja se ç `ka më tha z. Mathieu Aref

Në Oqeanin e madh dhe të thellë dhe të lashtë të historisë sonë të madhe mund të lundrohet vetëm me njerëzit e mëdhenj si Mathieu Arefi , që janë të pajisur me dijen më të madhe për të bërë ballë valëve të çmendura që ngrihen kohë pas kohe mbi historinë tonë .Është krenari kur kemi njerëz të kalibrit të tij dhe me ndihmën e tyre ecim  ballë për  ballë me valët... 

Prof. Xhelal Zejneli: Qeveria e Zaevit dhe sfida shqiptare

Profesor, si e shihni situatën politike në hapësirat shqiptare në Ballkan? Gjendja nuk është e mirë. askush nuk di të tregojë në janë shqiptarët ende në fazën e tranzicionit, apo e kanë tejkaluar atë. Midis partive politike shqiptare, sidomos në Shqipëri, kemi një polarizim të skajshëm, si në asnjë vend tjetër të gadishullit. Udhëheqësit politikë më të lartë të Shqipërisë,... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress