Home » Kulturë

SHTKKLP organizon konferencë shkencore, me temë : “ZEJTARIA DHE TREGTIA NË LUGINË TË PRESHEVËS DHE NË VISET SHQIPTARE”

N J O F T I MShoqata për Trashëgimi dhe Krijimtari Kulturore e Luginës së Preshevës, me seli në PreshevëO R G A N I Z O NKonferencë shkencore, me temë : “ZEJTARIA DHE TREGTIA NË LUGINË TË PRESHEVËS DHE NË VISET SHQIPTARE”Nëntemat: -Fillet e zejtarisë dhe tregtisë.-Zejtaria dhe tregtia pas Luftës së Parë Botërore.-Zejtaria dhe tregtia pas Luftës së Dytë Botërore.-Zejtaria... 

Toena prezanton “Ndjekësi i trenave” e autores Ajmone Sumaj Salihu

Të nderuar miq të Librit dhe të Botimeve Toena,Ju ftojmë të merrni pjesë në prezantimine romanit “Ndjekësi i trenave” të autores Ajmone Sumaj Salihutë premten / dt. 7 maj 2021 / ora 11:00 / në Kalanë e Tiranës. Ju mirëpresim!  Read More »

Toena prezanton tre romane të autores italiane Giulia Besa

Të nderuar miq të Librit dhe të Botimeve Toena. Botimet Toena në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës në Tiranë,ju ftojnë në prezantimin e romaneve 1  Djali i keq që unë dua 2  E fshehta e shokut tim të ngushtë3 Binjake të autores italiane Giulia Besapërkthyer në shqip nga Xhimi Lazri, Diana Çuli dhe Erion Gjatolli e... 

Krenar me Ty Dardani

Nga Skënder Sadri KAPITI Krenar me Ty Dardani Që je ma e hershme   Se krejt Europa Dhe  me mijra vjet Qëndrove e pamposhtur Shpirt e zemër   shqiptarie Krenarë me Ty Dardani Që linde dragoj Dhe heroj në djepa Që rrite lisa Që nuk mundi As t’i  djegë E as t’i shkulë Dhe  as t’i thajë As... 

Kontributi i çmuar i Prof. Fetah Bahtirit në arsim, krijimtari letrare e çështje kombëtare është një pasuri që do të ruhet, lexohet e vlerësohet përjetësisht

Nga XHAVIT ÇITAKUFetah Bahtiri është një krijues i suksesshëm, një atdhetar i devotshëm, edukator i shkëlqyer, intelektual i madh dhe një përkthyes i dobishëm për komunitetin shqiptar në Suedinë e largët. Puna e tij e palodhshme për të shtjelluar tema me rëndësi që e preokupojnë dje dhe sot mërgimtarin, por edhe studimi i autorëve suedezë që kanë patur interesim për historinë,... 

Toena prezanton “AuvernaMon – Lulëkuqja” të Jamarbër Hoxha

Të nderuar miq të Librit dhe të Botimeve Toena.Ftoj secilin nga ju, të bëhet nesër, pjesë e festës së organizuar për Jamarbërin dhe librin e tij të parë, titulluar “AuvernaMon”.e premte / 30 prill 2021 / ora 11:00 / te Kalaja e TiranësJamarbër Hoxha, për ju që nuk e njihni, është një djalë 11-vjeçar,i diagnostikuar me çregullime të spektrit të autizmit,një djalë... 

Toena prezanton vëllimin “Një jetë në fluturim” të autorit Drago Siliqi

Të nderuar miq të Librit dhe të Botimeve Toena,Ju ftojmë të merrni pjesë në prezantimine vëllimit “Një jetë në fluturim” të autorit Drago Siliqitë enjten / dt. 29 prill 2021 / ora 11:00 / në Kalanë e Tiranës. Ky aktivitet zhvillohet në kuadër të “Ditëve të Librit” organizuar nga Botimet ToenaJu mirëpresim!  Read More »

Ftesë – Toena ju fton të merrni pjesë në ekspozitën e projektit “Rrugëtim drejt identitetit”

Të nderuar miq të Librit dhe të Botimeve Toena,Ju ftojmë të merrni pjesë në eskpozitën e ilustratorëve të 7 librave të realizuar në kuadër të projektit “Rrugëtim drejt identitetit”me krijimet konkurruese dhe fituese të studentëve të Universitetit të Artevetë mërkurën/ dt. 28 prill 2021 / ora 11:00 / në Kalanë e Tiranës. Ky aktivitet zhvillohet në... 

Ana Kove / Kambanat e së dielës / Media gjermane sot

Të nderuar miq të Librit dhe të Botimeve Toena, Dëshiroja ta ndaj me Ju, një lajm të gëzueshëm që vjen nga Berlini.Shkrimtarja Ana Kove, boton në faqen zyrtare të Programit LCB, në gjermanisht, fragmente nga vëllimi me tregime “Kambanat e së dielës” (Botimet Toena, 2019) dhe një shkrim reflektues për mesazhet e letërsisë së saj mbi temën “Frika nga prekja”.Vëmendja... 

Ftesë – Toena prezanton romanin “Gërsheti” të autores Laetitia Colombani

Të nderuar miq të Librit dhe të Botimeve Toena, Ju ftojmë të merrni pjesë në prezantimine romanit “Gërsheti” të autores Laetitia Colombani të enjten / dt. 22 prill 2021 / ora 11:00 / në Kalanë e Tiranës. E pranishme përkthyesja e romanit Blerta Hyska. Ky aktivitet zhvillohet në kuadër të “Ditëve të Librit” organizuar nga Botimet Toena,me... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch