Home » Lajme

Nexhmedin Ademi zgjidhet kryetar i Këshillit të Bashkësisë Islame në Preshevë

BISMILAHI – RRAHMANI – RRAHIMME EMRIN E ALLAHUT TË GJITHËMËSHIRSHMIT MËSHIRPLOTIT Përjetësisht faleminderit. Mirënjohës për besimin, nderin. Përgjegjësinë dhe obligimin. Sot e pranova detyrën e kryetarit të Këshillit të Bashkësisë Islame në Preshevë.Më datë 03. 04. 2021. (e shtune) u orgnizuan zgjedhjet në Këshillin e Bashkësisë Islame në Preshevë nën... 

Kosova në përiferi të interesimit nga ana BE-së

Nga XHAVIT ÇITAKU Të gjithë bartësitë e funksioneve kryesore në Bashkimin Evropian uruan  konstituimin e institucioneve të vendit tonë. Kjo është një gjë e mirë dhe ndoshta është një sinjal dhe shpresë se me qeverinë e re dhe Kryeministrin e saj, Albin Kurti, do të këtë një bashkëpunim më të frytshëm se sa që kishte me të tjerët. Megjithatë, duke parë se... 

Fuqitë ushtarake të palëve ndërluftuese gjatë bombardimit të Jugosllavisë

Lufta e Kosovës, paraqet ndeshjen ushtarake të qartë të demokracisë perëndimore, ku edhe ne Shqipëtarët aspirojmë më në fund të integrohemi dhe të shkëputemi njëherë e përgjithmonë nga kthetrat orientale, të kamufluara me ideologji të ndryshme gjatë periudhave të ndryshme historike.Palët ndërluftuese në Luftën e Kosovës, ishin tejet të dallueshme mes vete për nga fuqia... 

Politika mbi shtetin dhe mirëqenien

Mr.Ali Hertica  Njerëzit në Holandë janë marrë në kujdes  nga embrioni  deri në varr. Ajo fillon me shëndetin e fëmijëve, dhe përfundon me shtëpi pleqsh. Gjithkush ka sigurim shëndetësor, dhe shpreson në një moshë të vjetër të lumtur  me një pension shtetëror dhe një pension të mirë.E kjo kur do të ndodh në Kosovë?   Holanda... 

MË 27 QERSHOR, RAMA DHE KURTI TË MOS MANIPULOHEN NGA SHEFI I TYRE PAPANDREU!

Nga Valmir Perquku Më datën 27 të muajit të qershisë përkujtohet dita e gjenocidit të barbarëve grekë ndaj çamëve. Shteti grek dhe personalitet publike greke, pa fije turpi dhe civilizimi njerëzor, përpiqen ta fshehin dhe ta mohojnë këtë barbarizëm me të gjitha mënyrat. Ky gjenocid u ushtrua ndaj çamëve të pafajshëm sepse  ishin shqiptarë.  Mu për këtë... 

Republika e Kosovës të quhet Republika e Dardanisë

Nga Skënder Sadri KAPITINë mbështetje të MEMORANDUMIT tëAkademisë Shqiptaro-Amerikane të Shkencave dhe Arteve të Nju-Jorkut në SHBA. Mbështetje MEMORANDUMIT të Akademisë Shqiptaro-Amerikane të Shkencave dhe Arteve të Nju-Jorkut në Amerikë, e cila u ka kërkuar me Memorandum institucioneve të Kosovës që në kornizën dhe në kuadrin kushtetues dhe të argumentuar e sqaruar... 

Viktima shqiptarët, të akuzuar shqiptarët

Nga XHAVIT ÇTAKU Edhe ky vit filloi në shenjë të përkujtimit të masakrave të shumta e të tmerrshme që ka bërë regjimi fashist serb. Masakër në Reçak, në Rezallë, në Krushë,  në Izbicë, në familjen e madhe Berisha të komunës së Suharekës. Sërish lotë, ofshamë, dhimbje, rënkim. Askush nuk mund t’i pajtoj zemrat e thyera të atyre që i kanë humbur të dashurit... 

ALI DACI I RROZHAJËS SHTROHET URGJENT NË SPITALIN E PEJËS

Ali DACI është publicist, analist, studiues, veprimtar politik e shoqëror, nga Rrozhaja në Malin e Zi; Kryeredaktor i “Gazeta e Alpeve” për Mali i Zi e Sanxhak; Drejtor i Manifestimit Tradicional Kulturor PanShqiptar “Ora e Maleve” (XII) në Rrozhajë; Nënkryetar i Shoqatës Kombëtare “Kosova për Sanxhakun”; “Qytetar Nderi” i Pejës në Kosovë; nënkryetar i të pares parti... 

KAPITËT E DURRËSIT DHE LIRIA E KOSOVËS

Nga Vaso Papaj Pronari i “Drenicës” së Durrësit, e cila,  shërbeu si Qëndër e Rekrutimit të UÇK-së, dhe njëkohësisht pritësi dhe mobilizuesi,Gani KAPITI, në krye të vullnetarëve të UÇK-së të cilët mbërritën te QR “Drenica” Durrës  me  13 Prill 1999    Çaste kur mbërrijnë luftëtarët e UÇK te ” Drenica” Durrës... 

ZEROJA KALKULUESE DHE ZEROJA DENIGRUESE

Mr.Ali Hertica  Rasti ynë për shpërbërjen me  forcë të kesaj  qeveria të politikës  kuministe dhe kriminele në  kosova është e paligjshme dhe anti-demokratik për shkak se kjo  është një rrezik për  qytetarët,  kolektivishtetin  si  dhe popullinë e globalisht . Duke pranuar se kryengritja... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch