Home » Vendore

THELLOHET BASHKËPUNIMI MIDIS PRESHEVËS DHE LIGËS QYTETARE SHQIPTARO-AMERIKANE

Postimi i znj. Sinani: Sot, pata kënaqësinë ta mirëpres z.Faton Bislimi, anëtar i Bordit të Ligës Qytetare Shqiptaro – Amerikane me seli në Washington. Me z.Bislimi që është një nga bashkëpunëtorët më të afërt të Presidentit të Ligës Shqiptaro – Amerikane, z.Joseph DioGuardi, tashmë një kohë të gjatë jemi në koordinim sa i përket sensibilizimit të çështjes... 

NP MORAVICA: PARTNERITET, MJEDIS MË I PASTËR

Sot, mërgimtarë nga Zvicra që janë anëtarë të “Fondit Humanitar” të Rahovicës në bashkëpunim me NP ‘Moravica’ vendosen kosha të mbeturinave në Rahovicë. Ruajtja e një ambienti të pastër është qellimi jonë i përbashkët! NP ‘Moravica’ është në shërbim të iniciativave nga çdo organizate dhe individ për të mirën e përgjithshme! ... 

Ardita Sinani: RIVENDOSET TRAFIKU (NDËR)URBAN

Postimi i znj. Sinani: “Sot, në Këshillin Komunal, morëm 2 vendime të rëndësishme për çështjet e transportit. Njëri për rifillimin e transportit (ndër)urban dhe tjetri për vazhdimin e transportit të nxënësve të shkollës së mesme në Komunën e Preshevës. Së shpejti hapim konkurset për këto dy projekte, ku do të mund të konkurrojnë kompanitë e interesuara... 

Ardita Sinani: FTESË PËR DEBAT PUBLIK!

Kryetarja e Preshevës, znj. Ardita Sinani ka ftuar përfaqësuesit e subjekteve politike,të bashkësive lokale, udhëheqësit e institucioneve dhe të shkollave, bujqit, bizneset, organizatat joqeveritare, mediat si dhe qytetarët, të marrin pjesë në debatin publik për planifikimin e buxhetit të komunës së Preshevës për vitin 2022. Postimi i znj. Sinani: “Pas përmbylljes... 

Ardita Sinani falenderon z. Bislimi që ka ngritur sot në dialogun e Brukselit, çështjen transferit të mjeteve nga shteti serb, të ndara nga Qeveria e Kosovës për Luginën e Preshevës

Postimi i znj. Sinani: “Falenderoj Zëvendëskryeministrin e parë të Republikës së Kosovës për Integrim Evropian, Zhvillim dhe Dialog, z.Besnik Bislimi, që në vazhdën e bashkëpunimit dhe bashkërendimit tonë, ka ngritur sot në dialogun e Brukselit, çështjen e pengesave nga Thesari i Republikës së Serbisë të transferimit të 100.000 eurove të Qeverisë së Republikës... 

Ardita Sinani priti Ambasadorin e OSBE-së, biseduan rreth çështjes së shqiptarëve në Luginë të Preshevës

Postimi i znj. Sinani: “Sot pata kënaqësinë të mirëpres Shefin e Misionit të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim Evropian në Serbi, Shkëlqesinë e Tij, Ambasadorin Jan Braathu. Pas takimit që kishim në zyrën e Misionit të OSBE-së në Beograd, më 16 qershor të këtij viti, ku ngrita shqetësimet dhe problemet esenciale me të cilat përballen shqiptarët në Serbi,... 

Salihu: Një drekë pune me Ambasadorin e misionit të OSBE-së z. Jan Braathu

Postimi i Z. Salihu: “Një drekë pune në frymën e një bashkëpunimi dhe koordinimi me Ambasadorin e misionit të OSBE-së z. Jan Braathu. Tematika në thelb kishte interesin e shqipëtarëve të Luginës së Preshevës, si dhe opsionet dhe zgjidhjet më të mira ishin temat kryesore të këtij takimi. Njëzëri ishim të mendimit që bashkëpunimi me zyrat e përfaqësuesve ndërkombëtarë... 

Sinani: Mirëmbajtja e rrugëve gjatë sezonit dimëror në Preshevë do të bëhet nga NP “Moravica” dhe jo nga kompanitë private

Postimi i znj. Ardita Sinani: “Më lirë dhe më mirë! Tashmë mirëmbajtja e rrugëve gjatë sezonit dimëror në Komunën e Preshevës do të bëhet nga Ndërmarrja Publike “Moravica” dhe jo nga kompanitë private. Në njërën anë do t’i kushtojë më lirë buxhetit komunal e në anën tjetër do ta zhvillojë më shumë ndërmarrjen tonë publike. Fillimisht, privati... 

Ardita Sinani: Preshevën do ta transformojmë rrënjësisht për pak kohë

Kryetarja me bashkëpuntor u prit nga shumë qytetar me të cilët bisedoi rreth investimeve dhe nevojave të secilës lagje. Ajo premtoi se Presheva do të transformohet rrënjësisht falë punëve dhe projekteve që na presin në vitin e ardhshëm Postimi i znj. Ardita Sinani: “SË SHPEJTI FILLON TRANSFORMIMI I QYTETIT PËR MË SHUMË LËVIZSHMËRI TË NJERËZVE DHE MALLRAVE : LIRIM,... 

Ardita Sinani: Rindërtimi i objektit të Shtëpisë së Shëndetit në Leran nuk është më premtim në letër

Postimi i znj. Sinani: “Puna fillon së shpejti Edhe renovimi i nyjeve sanitare të shkollës fillore “9 Maji”. Këto janë dy projekte të rëndësishme në arsim dhe shëndetësi, për Leranin dhe Golemi Dollin. Siç na vërtetuan sot banorët që i takuam në vazhdën e takimeve me qytetarët për planifikimin e buxhetit dhe investimeve për vitin 2022. Është vërtetë... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress