Home » Opinione

Mjerimi politik, pengmarrsit e të ardhmes së vendit

Në kohën e sotme mjerimi i dialogut politik ndërmjet partive politike nuk ka asnjë refleksion të arsyeshëm dhe premtues për të ardhmen dhe historinë e pritjes që ka kalitur breza të tërë për një hap drejt zgjidhjes së pazgjidhur shqiptare në Ballkan.Kosova e shikuar nën dioptrinë e diplomacisë botërore, e ndodhur mes Lindjes dhe Perëndimit, ka nevojë që një brez i ri... 

Si ta çlirojmë Kosovën nga “çlirimtarët”?

Shkruan: Nehat HyseniEdhepse fushata parazgjedhore zyrtarisht fillon më 25 shtator, realisht ajo është duke ndodhur tani e sa kohë më parë, madje me një intensitet të sforcuar.Subjektet politike më agresive edhe kësaj here janë partitë e PAN-it, të cilët veten po e quajnë “çlirimtarë”. Këto parti kanë paraqitur tre kandidatë për kryeministër të Republikës... 

Për Skënder Sadri Kapitin

Nga Bedri Tahiri  & Xhevahir Cironku Skënder Sadri KAPITI lindur me 08 09 1959 në Durrës. Prindërit e tij  kanë lindur dhe  kaluar rininë në Kosovë, në Zallç të   Istogut.Ata  u vendosën në Shqipëri pikërisht në qytetin e Durrësit pas vendosjes në Kosovë të regjimit kriminalo- komunist udbasho-rankoviçjan i cili  ishte njëlloj antishqiptar... 

Vallë, a do të ndodhë realisht “Çlirimi i dytë” i Kosovës më 6 tetor 2019?

Shkruan: Nehat Hyseni“Çlirimi i parë” i Kosovës ka ndodhur në qershor të vitit 1999, duke i falemnderuar rrezistencës gjithëpopullore të organizuar në vitet e nëntëdhjeta, në krye me Presidentin Historik, Dr. Ibrahim Rugova, që i priu me sukses luftës së popullit të Kosovës për shtet dhe për Liri e Pavarësi, me përkrahjen dhe mbështetjen e fuqishme të botës... 

Dialogu nuk ofron hapësirë​​për gjuhë të urrejtjes në debate Televizive

Ali Hertica Preferenca specifike politike e njerëzve nuk është e rëndësishme në debate poltike, tensionet e prekshme që ngarkohen politikisht një ndjenjë të pafuqisë për të përmirësuar situatën e tyre që kanë krijuar subjette poltike për shoqërin . Më shpesh kamntë bëj me një formë më të lehtë të përjashtimit, deklaratat ‘ne-ata’,kur dëgjoj që njerëzit... 

Beteja kundër sëmundjes e quajtur korrupsion në Kosovë

Ali Hertica Vlerësimet e reja këtë vit tregojnë se sa para po humbasin në ekonimin e republikës së Kosovës për shkak të korrupsionit po, dhe kjoështë  përsërit çdo vit nga mafia e oligarkve poltike në shoqërin demokratike Kosovare . Sidoqoftë, korrupsioni nuk ka të bëjë vetëm me paratë, ka të bëjë me drejtësinë dhe sistemi ligjor të një shteti. Rastet... 

Platforma e politikës, edhe subjekte e fuqishme në Kosovë

Ali Hertica Në këtë tekst, unë do të doja të përpiqesha të përmendja dhe analizoja se si platformat bëjnë politikë, si organizojnë bazën e tyre të energjisë, dhe në cilat fusha politika e tyre tashmë po ndryshon botën dhe sitemet demokratike por së pari duhet të dime dhe mos të ketë keqkuptime në lidhje me politikën e platforms,dhe shpalosjen e sajë në politikën... 

Zgjedhjet e 6 tetorit – garë midis dy taborreve politike në luftën kundër krimit, korrupsionit dhe kapjes së shtetit

Shkruan: Nehat HyseniGjithçka është gati për zgjedhjet e parakohëshme parlamentare të 6 tetorit 2019, ku marrin pjesë gjithsej 25 subjekte: 20 parti politike, 4 koalicione dhe një kandidat i pavarur.E veçanta e këtyre zgjedhjeve është se, si asnjëherë më parë, opinioni kosovar është entuziazmuar për rrëzimin e keqqeverisjes, krimit dhe korrupsionit, që personifikohet në... 

Demagogjia politike dhe dallimi etik i të mirëve

Ali Hertica Për të gjithë ata që kanë një zemër për demokracinë tonë, është e rëndësishme të bëjmë një dallim etik, ose siç e ka thënë Aristoteli: problemi i më të mirëve në demokraci. Pavarësisht nëse janë fanatikë, nacionalistë, tipa neo-liberalë, tipa al-djathtas, neo-fashistë me të gjitha këto grupe të ndryshme, fanatiku konservator përpiqet të abuzojë... 

Roli i mediave në shoqëri demokratike në Kosovë

Ali Hertica Në epokën bashkëkohore të globalizimit në rritje dhe mediatizimit, ne e përjetojmë shoqërinë tonë në të gjithë diversitetin dhe kompleksitetin e saj kryesisht përmes mediave të ndryshme. Përkundër të gjitha kritikave dhe perspektivës së fuqisë së mediave, nuk mund të mohohet se ato luajnë një rol qendror në mënyrën në të cilën ne përpiqemi të kuptojmë... 
© 2019 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch