Home » Këshilli Nacional

Këshilli Nacional Shqiptar: Forcim të bashkëpunimit dhe intensifikim të komunikimit me institucionet e Kosovës

Dje, me bashkëpunëtor nga Këshilli Kombëtar Shqiptar, patëm kënaqësinë të mirëpritemi në takim nga Ministri i Punëve të Brendshme, z. Xhelal Sveçla dhe stafi i tij. Duke uruar Ministrin Sveçla për marrjen e detyrës, shpreha gatishmërinë për forcimin e bashkëpunimit dhe intensifikimin e komunikimit mes institucioneve tona.Kosova duhet të marrë përgjegjësinë dhe përkujdesjen... 

KËSHILLI KOMBËTAR SHQIPTAR DHE SHOQATA MJEKËT E LUGINËS TË GATSHËM PËR REALIZIMIN E INICIATIVËS PËR SPITAL TË LUGINËS

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Ragmi Mustafa ka pritur sot përfaqësuesit e Shoqatës “Mjekët e Luginës” ku kanë filluar iniciativën për hapjen e një spitali në Luginë të Preshevës. Deklarata e z.Mustafa pas takimit: Pata kënaqësinë të mirëpres përfaqësuesit e Shoqatës Mjekët e Luginës të kryesuar nga kryetari, dr. Bekim Arifi, dr. Xhejlane Ferati, dr.... 

Gent Cakaj është shprehur i lumtur me hapjen e zyres së KNSH-së në Medvegjë

Sot, me mbështetjen e drejtpërdrejtë politike, financiare dhe institucionale të Shqipërisë, për herë të parë janë hapur zyrat e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Medvegjë ! Kjo zyrë do të luajë një rol shumë të rëndësishëm në mbrojtjen dhe lartësimin e të drejtave themelore të shqiptarëve në Medvegjë. Hapja e kësaj zyre ka qenë detyrim kombëtar i kahmotshëm i... 

Hapet zyra e Këshillit Nacional në Medvegjë

Sot në mënyrë solemne e bëmë hapjen e zyrës së Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH) në Medvegjë Ky ishte edhe zotimi i realizuar nga ana e Këshillit Kombëtar Shqiptar se do të hapet zyra në Medvegjë, e rtvpresheva.com merr vesh që së shpejti pritet të hapet edhe zyra në Preshevë. “Ashtu edhe siç ishim zotuar 2 vite më parë, kur morëm udhëheqjen e Këshillit... 

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar – Faleminderit Ministër Zemaj

Sot kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Ragmi Mustafa përmes një shkrese zyrtare, ka falënderuar Ministrin e Shëndetësisë së Republikës së Kosovës, z.Armend Zemaj për krijimin e kushteve të specializimit në degë të ndryshme të mjekësisë edhe për kandidatët nga Lugina e Preshevës. Mes tjerash, në shkresën e dërguar, kryetari Mustafa u shpreh: “Më lejoni që... 

SERBIA TË NDJEK SHEMBULLIN E MALIT TË ZI, TË LEJOJË PËRDORIMIN E LIRSHËM TË SIMBOLEVE KOMBËTARE TË PAKICAVE

Në një bisedë telefonike me kryetarin e Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Malin e Zi, Faik Nika, përcjella urimet më të përzemërta për shqiptarët e atjeshëm në përmbylljen e procedurave ligjore për të përdorë lirshëm flamurin kombëtar shqiptar si simbolin e tyre në Mal të Zi. Pasi që kishin miratuar projektligji në Malin e Zi për përdorimin dhe shfaqjen publike... 

KNSH: INSTITUCIONALIZIMI I ÇËSHTJES SË LUGINËS PËRMES QEVERISË SË KOSOVËS

Përmes një komunikimi telefonik kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Ragmi Mustafa me kryeministrin e Republikës së Kosovës, z.Avdulla Hoti i ka shpreh mirënjohjen e KKSH-ës rreth vendimit për themelimin e Zyrës për ofrimin e asistencës për qytetarët e Luginës së Preshevës, në kuadër të Zyrës së Kryeministrisë. Ky është një hap i rëndësishëm dhe i domosdoshëm... 

Këshilli Kombëtar Shqiptar shpërndan tekste falas ne Luginë

Shpërndarja e teksteve shkollore FALAS nga Këshilli Kombëtar Shqiptar për nxënësit shqiptar të Luginës së Preshevës. https://www.facebook.com/kkshbujanoc/videos/305814954049662/ Besa Shahini shprehet e lumtur me kete rast: Jam e lumtur teksa Këshilli Kombëtar Shqiptar në Serbi ka nisur shpërndarjen e librave shqip #falas nga #Shqipëria për rreth 4... 

VULINI QË DJE FYENTE SHQIPTARËT, SOT NUK E PATI GUXIMIN TË PËRBALLET NË GJYKATËN E BEOGRADIT

Sot, Ministri i Mbrojtjes i Serbisë, z.Aleksandër Vulin, nuk e pati guximin të paraqitet në Gjykatën e Lartë në Beograd, për t’u përballuar me padinë time të ngritur ndaj tij, për qasje diskriminuese, fyese dhe nënçmuese, ndaj shqiptarëve. Ministri që njëherësh përdori gjuhë të urrejtjes dhe përbuzëse ndaj bashkështetasve të tij të përkatësisë kombëtare... 

KNSH: LIBRI SHKOLLORË BËHET REALITET NË LUGINËN E PRESHEVËS

Shumë i lumtur e historike që tekstet shkollore nga Shqipëria sot janë bërë realitet në Luginën e Preshevës, pasi që ka kryer të gjitha procedurat doganore Shtëpia Botuese Albas. Më se dy dekada mungesë të teksteve shkollore e gati dy vite përpjekje e angazhim të Këshillit Kombëtar Shqiptar realizohet një nga synimet e prioritetizuara të shqiptarëve në Preshevë,... 
© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch