Home » Vatra

Lëvizja Qytetare “Vatra” ka proceduar kërkesë për ndryshimin e ligjit për shtetësi tek Ministria e Punëve të Brendshme.

Gjatë takimit me zv.Kryeministrin Bexhet Pacolli dhe me Ministrin e Punëve të Brendshme, “Vatra” ngriti dje kërkesën për përmirësimin e ligjit për shtetësi. Ligj ky i cili është diskriminues për shqiptarë e dëbuar gjatë luftés së fundit në Kosovë. Lëvizja Qytetare “Vatra” dhe deputeti popullorë nga parlamenti i Sërbisë z. Fatmir Hasani u pajtuan që bashkërisht... 

Ka ardhur koha që çështja e Kosovës Lindore të dal në tavolinën e bisedimeve Kosovë – Serbi

Ka një kohë të gjatë që idetë për shkëmbime territorresh në mes të Kosovës dhe Serbisë vijnë në opinione dhe nga ana e faktorit politik relevant serb të cilat ide u hodhën në public si ide për ndërrimin e territorreve në mes të Kosovës dhe Serbisë. Është moment i volitshëm që njëherë e mire të zgjidhet problem në mes të shqiptarëve dhe serbëve në ballkan, e ku nyje... 

FALEMINDERIT 2514 herë votues të Lëvizjes ‘’Vatra’’

Lëvizja ‘’Vatra’’ përkundër tensioneve të brendshme si dhe fraksioneve të jashtme duke tentuar të kopjojnë ideologjinë dhe vizionin e Lëvizjes tonë, prap se prap subjekti ynë jo vetëm që ka arritur ti ruaj votat e saja të vitit 2013-të, por kemi rritje prej 2.3 %. Lëvizja Vatra ka arritur ta fiton besimin e votuesve të saj, dhe shumë qytetarëve. Edhe pse pritjet kanë qenë... 

Kandidati i Lëvizjes Vatra ndër më të votuarit në Anamoravë

Avdil Halimi, kandidat për deputet në listën e koalicionit LDK-VATRA është një nga kandidatët më të votuar me 2550 vota në listën e koalicionit vetem në Gjilan. Ne ndihemi krenar që kandidati ynë erdhë nga mërgata, nga Zvicrra, dhe vetëm për 10 ditë punë efektive kemi arritur të grumbullojmë këtë numër të madh të votave në Gjilan. Jemi duke pritur rezultatet nga Prishtina,... 

Florida Maliqi u zgjodhë kryetare e Forumit të Gruas në Lëvizjen Qytetare Vatra

Në kuadër të përgaditjeve për zgjedhjet lokale të cilat pritet të mbahen sipas kalendarit, me 29 tetor ose me 5 nëntor të këtij viti, në bazë të ligjit, Lëvizja Qytetare ”Vatra” në Gjilan po vazhdon pareshtur me aktivitete, me qëllim të rritjës, zhvillimit e fuqizimit. Sot u mbajtè mbledhja konstituive e ”Forumit tè Gruas” ku kryetare u emèrua znj.Florida... 

Vatra -një institucion shëndetësorë të emërtohet “Ilaz Selimi”

”Doktor Ilazi.” Ky ishte emri me të cilin shqiptarët nga Gjilani, Presheva, Bujanoci e Medvegja e njihnin Ilaz Selimin. Malësia e Bujanocit ka kontribuar për shqiptarët e Kosovës në shumë sfera të jetës përmes veprimtarëve të ndritur si doktor Ilaz Selimi. Në Republikën e Kosovës e veçanërisht në qytetin e Gjilanit ku tashmë jetojnë 80 % e shqiptarëve nga malësia... 

Qytetarëve që u janë pasivizuar dokumentet në sërbi le të lajmërohen tek ‘’Vatra’’

Shumë qytetarë që jetojnë në Gjilan të dëbuar nga Presheva,Bujanoci e Medvegja, të cilët kishin dokumente-shtetësi të sërbisë, nga viti 2012 kanë filluar të pasivizohen dhe të ç’regjistrohen dhe me shumë vështirësi kanë arritur t’i vazhdojnë para se t’ju dal afati kohorë. Tani më nuk janë duke i vazhduar pasaportat dhe letërnjoftimat e atyre që nuk jetojnë në sërbi... 

Për nderë të festës së pavarësisë së republikës së Kosovës, Lëvizja Qytetare Vatra ka nderuar me mirënjohje 28 aktivistë të çështjes kombëtarë me prejardhje nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja

Veprimtarë të cilët edukuan breza liridashëse dhe me trupin e shpirtin e tyre kontribuan për krijimin e Republikës e Kosovës. Ky aktivitet tashmë është kthyer në traditë, ku çdo vit Lëvizja Qytetare Vatra nderon ata që kontribuan në shtetëndërtimin e republikës së Kosovës. Organizimi filloj me fjalimin e kryetarit të Lëvizjes Qytetare Vatra,z,Kushtrim Kadriu i cili tha se: ‘’Jemi... 
© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress