Home » Lajme, Opinione » Çfarë është një udhëheqës politik

Çfarë është një udhëheqës politik

Mr.Ali Hertica 

Një udhëheqës politik pritet të jetë ‘fytyra’ e një partie, e cila ‘shet’ partinë në botën e jashtme, të tilla si shtypi dhe votuesit, dhe, nëse është e nevojshme, bën biznes në terma të gjerë me udhëheqësit e tjerë politikë. Një udhëheqës politik do të duhet t’i marrë njerëzit brenda partisë së tij ose të saj në të njëjtën faqe sa më shumë që të jetë e mundur, në mënyrë që ata të mund të punojnë mirë me njëri-tjetrin dhe të mos krijohen përçarje të brendshme. Rreziku i kësaj është që palët të bëhen të ngurta për nga përmbajtja. 

‘Lideri politik’ nuk është një pozicion zyrtar brenda partive politike ne demokraci. Sidoqoftë, brenda partive ekziston një hierarki midis udhëheqësve, e cila zakonisht përcaktohet në mënyrë joformale. Kjo ndodh brenda udhëheqjes së partisë (ministri (et) më të rëndësishëm, kryetari i partisë dhe kryetari i partisë). Nuk është zakon në demokraci që kryetarët e partive të veprojnë si udhëheqës politikë.Për shkak të rëndësisë në rritje të fenomenit të ‘zgjedhjeve të lidershipit’ brenda partive politike, beteja për lidership po zhvillohet gjithnjë e më shumë në publik. 

Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme për partitë politike që dëshirat thelbësore politike të përkthehen në politikë. Udhëheqja efektive politike kontribuon në këtë. Udhëheqësit e partive ‘protestë’ ose ‘dëshmi’ përqendrohen më pak në realizimin e idealeve të tyre dhe më shumë në shprehjen e ndjenjave të pakënaqësisë ose sugjerimin e alternativave që padyshim nuk do të vihen në praktikë së shpejti. 

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch