Home » Lajme, Opinione » Depolitizimin është reduktimi i politikës

Depolitizimin është reduktimi i politikës

Mr.Ali Hertica

Eshtë e qartë se çështjet tradicionale e partive të  majta dhe të djathtëa mund të ecim përpara së bashku, por është e drejtë të them se tashmë është  rasti më i rendishëm për vendin , ku është edhe aq kritik,.  Të majtë dhe të djathtë për të prezantuar veten tek përmbajtja politik që lidh formularin më pak, por më shumë politik të pozicionuar ndërsjellë retorik në vlerësimet relative e pozicioneve, pa sfond ideologjik. Sot, pra, kjo nuk është aq shumë çështje thelbësore politike që ‘i majtë’ ose ‘të drejtë’, por më tepër njerëz. Kjo personifikimi i majtë dhe të djathtë është politik, për shkak se ajo ka të bëjë me formën e retorik, në të cilin fuqia manifeston, por ajo është e depolitizuar kohë, sepse ajo ka qenë e zhveshur nga substanca. Nuk ka çështje politike është me të vërtetë të majtë apo të djathtë, por kjo nuk do të thotë majtas-djathtas dallim e ka humbur kuptimin e saj dhe të shërbimeve. Përkundrazi, të kualifikuar si ‘të majtë’ dhe ‘drejtë’ janë më të pranishme se kurrë. Ata janë vetëm në mënyrë të politizuar dhe të personalizuar. Ata shpëtojë popullin, për “njerëzit e lënë ‘dhe’ njerëz të drejtë ‘.
Kjo konceptim verticalised dhe të personalizuar të asaj që ‘lënë’ është, bashkëjeton me një karakterizim ende ekzistuese partizane të majtë dhe të djathtë. Se karakterizimi e ka humbur rëndësinë e saj. Ose më mirë: Kuptimi i ‘majtë’ (‘drejtë’ lejoni të lihen këtu) ka humbur si rezultat i një politizimit të përgjithshëm që ka ndodhur në politikë. Partitë politike kanë pësuar një rrjet të madh amalgamating: ata janë të kënaqur ndërfutur së bashku dhe dallimet e tyre janë bërë të papërfillshme. Ata ndryshojnë jo më përmbajtje me të vërtetë ideologjike, por vetëm në përqindje, në karakteristikat sasiore të zgjidhjeve ata vijnë për të shkurtuar-up probleme. Nën kushtet e depolitizimin e ka bërë menaxhimin çështje politike. “Depolitizimit” Diagnoza nuk është vetëm një përshkrim i situatës “e drejtë” është në pushtet. Përkundrazi, depolitizimi është një fenomen që ishte në mënyrë eksplicite gjithë qeveria Purple, uniteti politik e të kundërtave të mishëruara. Për më tepër, ajo është saktësisht një përshkrim të mungesës së alternativës ofruar për sundimtarët aktuale është e drejtë në ‘lidhje’. Depolitizimin është reduktimi i politikës për menaxhimin e problemit të cilin ata luftojnë shumë themelore ideologjike zhduket. E cila nuk është më shprehimisht Vizionet utopike të konkurrojnë me njëri-tjetrin dhe që ka pyetje të gjata e solidaritetit dhe drejtësisë janë diskutuar.
Partitë e opozitës për këtë arsye mund Prinsjesdag me kundër buxheteve që vijnë praktikisht në pikën përmbajnë sasi të njëjta si buxheti shtrënguese të qeverisë. Lufta qëndron në shpërndarjen e blerjes pikë përqindjeje pushtet, shifrat e sakta të emigrantëve që ne do të zgjerojë ose të mbajë jashtë derën dhe në numrin e muajve që ne pensionohen më vonë. Secili prej çështjeve që janë të një rëndësie të papërfillshme, por debat në lidhje me atë e bën të qartë se lufta politike ka hyrë në menaxhimin çështje, “qasje”, për të përdorur një term popullor i ‘problemet’ izoluara. Kjo luftë ideologjike themelor është zhdukur dhe se partitë politike janë të shkrirë së bashku në masë të madhe. Pra, kur psikiatër në një pjesë të opinionit që përshkruan absurditetin e dënimit “vështirë” e VV-LDK -(PDK), qeveria është e përgatitur për të mbrojtur të nesërmen. VV ka një post kabineti me gusto Në këtë temë aktuale politike me armiqtë e tilla nuk kanë nevojë për ndonjë më shumë miq. Partitë politike – të bërë eksplicite në atë kohë – po shkulte ideologjikisht . Ata bëjnë të qartë se demokracia është diçka tjetër përveç një sistemi partiak.  Të degjeneruar i sistemit partiak është tashmë të përmbajtura në ligj  të ‘njohur’ së oligarkisë ‘, sipas te cilin fuqia është koncentruar në demokracinë brenda partive. Ajo tani është e gjitha shumë e qartë se disa prej këtyre partive (VV-LDK -(PDK),) në një krizë drejtimi, e cila nga ana e partive të tjera ideologjia e tyre e humbur dhe çmimet në pragmatizëm populiste (VV), ndërsa të tjerët baza të tilla anti-ideologji dhe ideologjike . Është ilustruar nga vizitat e shumta të anëtarëve të disa prej këtyre partive për të marrë ide. Gjithë Parti që nuk kanë ide, duhet të zhduket nga skena poltike . Dhe palët kërkojnë ide për të mbijetuar, të vënë të gjithë gjë mbi kokën dhe kështu jan  me vlerë potencialin për të mbijetuar si parti politike. Pasi idetë janë zhdukur, nuk ka asgjë me vlerë në një parti për të mbijetuar. Mbijetesa e një partie politike në vetvete nuk është një arsye për atë mbijetesë. Kjo është një paturpësi që në mënyrë eksplicite, sidomos në partitë si Akr ,Nisma. Partitë politike, si të gjitha organizatat, janë karakterizuar nga një formë e zhvendosjes apo qëllimi. Qëllimi i parë ata të shkojnë shohin mbijetesën e tyre. Por në një demokraci duhet të jetë një parti janë  më shumë ide  ku janë, për të bërë vend për njerëz të rinj apo parti të reja, për të zënë vend të një sistemi dhe për të marrë mandate . Sistemi  poltik në Kosovë  ështënjë  sistemi një  politike si erë kalbur mishi.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch