Doli nga shtypi libri ”THESAR KOMBËTAR…” vëllimi 13

Read Time:2 Minute, 28 Second

Doli nga shtypi libri ”THESAR KOMBËTAR…” vëllimi 13, organ kryesor i Shoqatës së Shkrimtareve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi (SHSHASHS)

Prishtinë, 11.05.2023

Thesarin Kombëtar13 të radhës është e pranishme puna kolektive, puna në grupe, kështu që shumë shkrime janë përgatitur nga grupe pune. Këto grupe janë të përbëra kryesisht prej aktivistëve dhe veprimtarëve të angazhuar e të dëshmuar në përpjekjet e gjata, vetëmohuese e të pandërprera në shërbim të atdheut e kombit. Deri më tani kemi mbi 40 grupe pune, të cilët punojnë dhe veprojnë në mënyrë kolektive. Te përfshirja e gjinive letrare ShShAShS-ja synon që ta ndërtojë një fizionomi standarde, e cila do të aplikohet në secilin numër të botuar të Thesarit Kombëtar. Do të botohen edhe krijime letrare në prozë, poezi dhe gjini të tjera të letërsisë, por edhe krijime të tjera artistike nga fushat e arteve të bukura, si dhe informacione për veprimtari e vlera të ndryshme në shërbim të progresit, artit, kulturës dhe të tërë asaj që jetën për njeriun e zakonshëm e bën më cilësore dhe më të bukur. Fizionomia e numrave të ardhshëm do të vijë duke u përmirësuar, duke u standardizuar dhe duke u përsosur dita-ditës, gjithnjë në shërbim të atdheut, kombit dhe artit.

Anëtarësia, mbështetësit dhe kontributdhënësit e Shoqatës, për vitin 2023, janë:

Hysen Ibrahimi,Isak Bunjaku,Ali Preteni-Lushi
SarandaIseni,AfërditaHoti,Bajram Uka             
FetahBahtiri,MiftarHavolli,Burim Uka              
Osman Ahmetgjekaj,SelamiÇitaku,Xhavit Recaj        
Albert Jashari,IsufIslami, XhevahireNimani,
MoneJuniku,  IsmajlBinakaj,ShukrijeJashari,
AvdylUka,  Adnan Jetullahu,HysniBahtiri,
RemziBasha,  MustafëKabashi,LulzimDogani,
ElhameGjyrevci,Sami AhmetiGalica,VehbiLlozana,
IdrizGashi,YmrijeBeqiri,Ali Zejnullahu,
Fahredin Berisha, Sahit Berisha,RexhepJashari,
XhavitÇitaku,Ali Gjyrevci, TahirLlapashtica,
RrahmanRrahmani,Ramadan Hyseni,Ismet Smajli,
DritaNikoliqiBinaj,NaimMurseli,ImriTrena,
HalimHoti,KeçëMarku,  BekimAbazi,
SadullaZendeliDaja,Agim Gjinovci,  AvdullahAbazi,
MurselShkupolli,Bahri Shyti,Sadik Vrajolli,
Robert Hoti,NesimRexhepi,  Agim Zeneli,
BesimLatifi, LulzimBaruti,LulzimMeholli,
Avdi Rama,Liza Sylaj,Enver Qupeva,
AdemAhmeti,Blerim Ibrahimi,ZymerQupeva,
Bahri Zeneli, Fazli Ibrahimi,Avni Ismaili,
EmineHoti,Mentor Duraku,MuharremBinaku,
RashitGashi,RaufIbrahimi,ZeqirKurti,
DritonRrahmaniShefkiOllomani,Avni Januzi.

Fizionomia e numrave të ardhshëm sipas kontributdhënies të fuqishme të anëtarësisë, do të vijë duke u thelluar, gjithnjë në shërbim të atdheut, kombit, artit dhe kulturës.

ShShAShS-ja me përpjekjet e saj gjer më tani ka arritur t’i mbajë gjashtë sesione shkencore: Ängelholm, 2 qershor 2012, Landskrona, 25 maj 2013, Uddevalla, 31 maj 2014, Falkenberg, 30 maj 2015, Lund, 28 maj 2016, Prizren 25 korrik 2018, Suedi dhe në Ängelholm më 18.2.2023 ka mbajtur Akademi shkencore për 500 vjetorin e Mbretërisë së Suedisë dhe 15 vjetorin e pavarësisë së Republikës së Kosovës me pjesëmarrje të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë me kryetar Akademik Skender Gjinushin.

U shtyp në shktypshkronjën ”Printingpress” Prishtinë.

Me respekt: Administrata e Shoqatës

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Kurti pas takimit me Lajçakun: BE-ja ta mbajë Serbinë përgjegjëse për shkelje të saj
Next post Samantha Power (USAID): Dialogu Kosovë-Serbi duhet të përfundojë me njohje reciproke