Home » Histori, Lajme » Duke shetitur nëpër Turqi mesova se cilet ishin Dardanët ( Pjesa 3)

Duke shetitur nëpër Turqi mesova se cilet ishin Dardanët ( Pjesa 3)

Dardanet - Esej o IliadiSipa serbëve , (” Esej o Iliadi ” Slobodan M . Filipoviq , Beograd) shkruan se

“Perendesha e Efesit ishte serbe nga Metohija ( Dukagjini) ” Kurse ne literaturen botërore , kjo perendeshë ishte Greke,( Efesi eshte ne Turqinë e sotme)

Te bisedojme : ne te djathtë veshje popullore dikur shqiptare ( tani qenka serbe e Metohisë ) Po vidhet Historia , po përvetësohet ajo nga kombet që nuk kanë histori . Shikoni , kam fakte. Hiq më shumë se një shetitje në internet dhe do të zbuloni të gjithë masakrin ndaj së kaluarës. Historia është testament i tokave ku jeton, është certifikatë pronësie të cilën nuk mundet askush të ta vjedhë

Duke shetitur nëpër Turqi mesova se cilet ishin Dardanët . Rrugë e gjatë historike, rrugë plot përplasje , rrënime , mbindërtime me emër të ri.
Dardanet - harta turke

Shetitja dhe lundrimi me qëllim të njohjes së vetvetës , është e karakterit të mësimit të brezave të rinj për ta dijtur të kaluarën e tyre. dhe për qëllim të rritjes së krenarisë kombëtare e cila iu mundëson rreshtimin e tyre në mesin e popujve të civilizuar; e jo të përballën me mohime dhe përçmime nga më të ndryshmet. Bota sot është në grushtin e sejcilit : Shqiptar ? Aha populli më i vjetër i Europës.
Efesi dardan , në Turqin e sotme paraqet një qendër të madhe arkeologjike me vlera të matshme për të kaluarën tonë.Ne nuk kemi guxuar të flasim! Sepse nuk na lejonin; e sot kur askush nuk të pengon që të gjejsh faktet e së kaluarës na kanë mbushur mendjen qe jemi popull shumë i rinj. Dhe me

online pharmacy paypal acceptedrevatio vs viagrahttp://cialis24pharmacy-online.com/calan-cost-online.htmlhttp://viagra24onlinepharmacy.com/cialis bathtubhttp://pharmacy-24hour-canadian.com/

te po pajtohemi .

Deshta të bëj një kërcim të madh historik diku nja 6000 vjet para Krishtit , dhe më doli se ay ishte Rrethina Noft ku shtrihej Efesi i banuar që nga koha e Neolitit ( Noft area surrounding Ephesus was already inhabited during the Neolithic Age (about 6000 BC), as was revealed by excavations at the nearby höyük (artificial mounds known as tells) of Arvalya and Cukurici.[12][13] )
Isha bukur i merakosur , pse ne nuk flasim dhe nuk i dalim në mbrojte historisë sonë. Serbët janë shumë aktiv. ( Lexoje fillimin e shkrimit ,edhe një herë)
Që të hjeki çdo dyshim për pallatin Artemisa se ishte Dardan , ma dokumetuen serbët me fotot e tyre që hedha që në fillim të shkrimit. Por me këte shkrim sa do të vogël iu mbylli serbeve gojën për lakminë e tyre ndaj historisë së huaj , si dhe turqëve të sotët të iu treogoj se e kishin fatin që i zaptuan ato toka mbas më shumë se 7300 vjet pas filleve të historisë në ato anë.

Dardanet - Pallati i Artemises

Pallati i Artemises i johur si një nga 7 quditë e botës.( The temple of Artemis is known as one of the Seven Wonders of the ancient world. It has been built in the areas of Ephesus on a flat area which has over the centuries turned into a swamp.)

Dardanet - Teatri i Efesit

Turqit në asnjë fjalë kur e përmendin antikën në tokat që sot jetojnë, nuk e cekin të vërtetën historike të këtyre anëve. Po një punë dihet edhe ata janë të ardhur ,shumë vonë.
(Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken 18 Antik Kent Antik kent denince sanırım herkesin aklına Efes gelir. Görenler hayran kalır, henüz görmemiş olanların ise aklına Facebook’ta arkadaşının tiyatroda çekilmiş resmi gelir. Halbu ki Türkiye’de Kültür Bakanlığının taşınmaz kültür varlığı olarak belirlediği 77 adet antik kent vardır. Listeye dahil olmayanlarla birlikte sayı 100 civarında. Antik yunan kenti olanların hemen hepsinde tiyatro olması ortak özellikleri. Gider görürseniz yerdeki küçük bir taşın bile sizi nasıl tarihin içine çektiğini göreceksiniz.)

Filozofi i njohur Erich Fromm (1900-1980) në analizat e tij filozofike sjell konkludime se kafshët për të mbijetuar udhëhiqen nga instiktet, që ua përkufizojnë atyre itinerarin jetësor dhe nga ana tjetër, njerëzit në mungesë të instikteve, për mbijetesë dhe orientim në jetë, në kohë dhe hapësirë shfrytëzojnë mapën, sistemin e vlerave, adhurimin e diçkaje( shkruan Arbër Xhaferi ) Adhurimi mund të shfaqet ndaj një figure, prej ari, prej guri, ndaj stërgjyshërve, ndaj një prijësi karizmatik a diabolik, ndaj një Zoti abstrakt, ndaj kombit, parasë etj. Mapa e sajuar nga vlerat ofron orientimin në jetë, ndërkaq adhurimi i diçkaje ofron intencën, orientimin drejt një pike. Pa këtë mapë, pa këtë strukturim të brendshëm të tablosë për botën dhe rolin e njeriut në të, sipas konstatimeve të Fromit qeniet njerëzore do të ishin konfuze dhe të paafta për të vepruar në mënyrë intentionale ( të qëllimshme) dhe koherente. ( Pak filozofi .te kuptojmëqëllimin e shkrimit)

Dardanet - Pallati i Imperatori Hadrian në EfesPallati i Imperatori Hadrian në Efes .

Historia është testament i tokave ku jeton, është certifikatë pronësie të cilën nuk mundet askush të ta vjedhë
Kjo ështe Dardania Antike .
“Alarm, duhet të bjenë këmbanat, rrezik i vjetër “filozofia e robërisë,, troket ! – thotë I.Kadare në qindra intervista, shkrime e publikime që bën ai për çështje themelore të kombit shqiptar. Atë që Perandoria Otomane nuk e bëri dot për shekuj me radhë, fshirjen e gjuhës shqipe nga gojët e shqiptarëve , kërkojnë ta bëjnë sot Otomanët e rinj turkoerdoglu, kinse shqiptarët janë zbutur tashmë e ndoshta kanë ,,mall për Anadoll”, apo debulesë për gjuhën e robëruesëve të dikurshëm të tyre.”

Fahri Xharra,23.06.15
Gjakovë

 

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2022 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress