Festat e nëntorit dhe veprimtaritë e lobit Euro-Atlantik Shqiptarë në tokën ilire

Read Time:2 Minute, 26 Second

*Disa shkrimtarë të mirëfilltë shqiptarë që jetojnë, punojnë dhe krijojnë në Greqi iu bashkangjitën SHSHASH “Papa Klementi i XI Albani”, Suedi, duke shprehur gatishmëri bashkëpunimi, shkëmbim veprash dhe promovim të librave

Arben Cana, znj.Saranda Iséni, znj.Ambasadore z.Luela Hajdaraga dhe z.Shukri Ymeri

Nga XHAVIT ÇITAKU

Nën kujdesin dhe mbështetjen e Ambasadës Shqiptare në Greqi, në një ambient të ngrohtë dhe shumë festiv, por edhe vëllazëror, në qendër të Athinës u organizua një tubim në kuadër të shënimit të 28 nëntorit – Ditës së shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, në të cilën mbizotëroi fjala e bukur shqipe e shoqëruar nga tingujt e ëmbël të muzikës shqiptare dhe nga prania e personaliteteve të dijes e penës dhe veprimtarë e bashkatdhetarë të shumtë nga vende të ndryshme. Për nder të kësaj feste ishin të pranishëm edhe Kryetari i Lobit Euro-Atlantik Shqiptarë z.Shukri Ymeri së bashku me znj.Saranda Iséni, Sekretare e Përgjithshme e e këtij Lobi dhe njëherit Kryetare e Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi dhe anëtari i Kryesisë  së kësaj shoqate  dhe mjeshtri i madh i fjalës shqipe në televizionin shqiptarë z.Engjëll Ndocaj dhe anëtari z.Arben Tafili.

Përvec kremtimit të festës kombëtare, delegacioni i Lobit Euro-Atlantik Shqiptarë pati një takim të një rëndësie të vecantë në Ambasadën më të madhe të shtetit shqiptar në Athinë në krye me shkëlqesinë e saj znj.Luela Hajdaraga, ambasadore,e cila iu bëri një pritje madhështore dhe shumë të ngrohtë e vëllazërore në lokalet e kësa përfaqësie diplomatike. Gjatë takimit ky delegacion u njoftua me punën kolosale dhe shumë të frytshme të znj.Ambasadore dhe njëherit u diskutuan shumë tema të rëndësishme të veprimtarisë së Lobit Euro-Atlantik Shqiptarë. Njëherit shkëlqesinë e saj ambasadore, Kryetarja Iseni e njohtoi edhe për veprimtarinë kolosale të Shoqatës së Shkrimtarëve në Suedi.

Znj.Ambasadore shprehu vlersimet e saj për angazhimin e mërgatës shqiptare drejt kauzës se përgjithshme nacionale dhe ofroi bashkëpunimin e saj.

Vizita disa ditore në Athinën legjendare kishte një përqëndrim të vecantë në veprimtarinë e degës së Lobit Euro-Atlantik Shqiptarë në Greqi në krye me veprimtarinë e palodhshme të z. Arben Cana dhe kryesinë e Degës. Gjatë kësaj vizite u mbajtën takime të shumta dhe morën informacione se dega në Greqi ishte duke bërë një punë madhore dhe me shumë ndikim për arritjet dhe sukseset e mërgimtarëve që jetojnë dhe veprojnë atje. Dega e Lobit në Greqi karakterizohej nga një energji e paparë e veprimit konkret dhe pranisë së një uniteti të vecantë i të gjithë anëtarëve dhe mbeshtetësve të kësaj dege. 

Është e një rëndësie të veçantë të theksohet se pas një prezentimi të një historie suksesesh prej 12 vjetësh të Shoqatës së SHkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi i XI Albani” nga Saranda Iseni, Kryetare, këtij asosacioni krijues iu bashkangjitën disa krijues shqiptarë nga Greqia duke shprehur deshirë bashkëpunimi, shkëmbim veprash si dhe promovime të librave.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Ejup Maqedonci: Kosova bleu armatim më modern, së shpejti paisemi edhe me kundërajrorë
Next post <strong>Gjëndjen e sotme të PD-së e kam paralajm<a>ë</a>ruar para 10 viteve</strong>