Home » Lajme » Folatet dhe karcinoma

Folatet dhe karcinoma

Marrja e folateve është e lidhur me zvogëlimin e rrezikut për karcinomën kolorektale, ka treguar një studim i ri i shkencëtarëve amerikanë.

Studimi ka analizuar të dhënat e grumbulluara nga më shumë se 500.000 persona të moshave ndërmjet 50 dhe 71 vjeç, të cilët janë përcjellë për nëntë vite dhe janë trajtuar me folate.

Participantët kanë marrë acid folik, ndërsa është përcjellë incidenca e karcinomës kolorektale. Rezultatet kanë treguar se konsumimi sa më i madh i folateve (qoftë me anë të ushqimit apo në formë të preparateve shtesë) është i lidhur me zvogëlimin e rrezikut nga karcinoma kolorektale, si gjatë kohës së marrjes, po ashtu edhe në periudhën pas saj.

Kjo është edhe një tjetër dëshmi që i lidh folatet me shfaqen e formave të ndryshme të kancerit.

As soon as you give topspying.com/ your tween or teen a smartphone, sexting has to be a part of the conversation

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress