Home » Kulturë, Lajme » INVALIDI I LUFTËS…

INVALIDI I LUFTËS…

Gjysmën e trupit e kam varrosur dikur.

në luftë njërën dorë dhe këmbën i kam humb,

Kurrë s’jam hidhëruar pse mbeta me trup gjysmak,

por quditem si populli im, para meje s’turperohet pak.

Më pyet nipi xhaxhi ku e ke këmbën,

i them ia kam falë Kosovës për liri,

Më thotë mbesa po ti as gishta s’ke në dorë,

i them i kam këputur për të shtrenjtën Kosovë.

Më pyesin fëmijët Shpetim pse të quajnë invalid,

U them se s’kam baba as nënë jam pa prind,

Shpetim pse qanë sa herë flasim për lirinë,

unë qaj se në luft humba gjymtyrët kur isha i ri.

Shpetim këtë karrocën që rri ulur kush ta dhuroj,

i them se liria e gjakut tim, kaq më kushtoj,

Ndihem i turpëruar kur më pyesin pse je invalid,

E këtë zhgënjim të lirisë kurrë se kisha prit.

Poezi e shkruar nga …..Agim E. Gashi.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2022 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress