Home » Lajme » INVESTIMINUK I KALON MILIONAT QË BËHENDËME ÇDO VIT

INVESTIMINUK I KALON MILIONAT QË BËHENDËME ÇDO VIT

Ing. Dod DOÇI
Shqipëria, këtoditë, është nën ujë nga përmbytjet e reshjeve të shiut e vërshimet e
lumenjve.Sigurisht, dihen të dhënat hidrometeorologjike për të gjithë lumenjtë
kryesorëtë vendit tonë. Ato janë aty, të sakta, publike.

Lumenj tëshumtë e përshkojnë vendin tonë nga Lindja në Perëndim dhe në drejtime
tëtjera, ku shumica e tyre derdhen në detin Adriatik e disa në detin Jon. 

Lumenjtë mëtë rëndësishëm, të radhitur sipas prurjeve mesatare shumëvjeçare të ujit,
janëme këta tregues: Buna - 44 km i gjatë, me prurje uji 652 m 3 /sek.; Drini- 285
km i gjatë, me 340 m 3 /sek.; Vjosa - 272 km i gjatë, me 210 m 3 /sek.; Semani - 281
km igjatë, me 95  m3 /sek.; Mati -115 km i gjatë, me 74  m3 /sek.; Shkumbini - 181
km i gjatë, me 60 m 3/ sek. ujë.

Një plankombëtar investimesh, afatshkurtër dhe afatmesëm, i studiuar nga
inxhinierëhidroteknikë, mendoj se e zgjidhë këtë problem... Investimi nuk i
kalonmilionat, që bëhen dëme çdo vit në Shqipëri.

Florida, SHBA, 2 nëntor 2017

 

__________________

Në foto: Ing. Dod Doçi – në Ditën eShenjtërimit të Nënë Terezës në Vatikan, 4
shtator 2016. Më 26 maj 2017 u pritnë audiencë nga Papa Francesku në Selinë e
Shenjtë.  Presidenca e Shqipërisë e ka dekoruar Dod Doçinme Urdhrin “Nënë Tereza” më
30 qershor 2017.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch