Home » Opinione » Ja se si reaguam në gazetën Jerusalem Post

Ja se si reaguam në gazetën Jerusalem Post

Thuaj ”jo” Kosovës!( Say ‘no’ to Kosovo By MICHAEL FREUND)

 

I habitur edhe vet ,( komentatori i Jerusalem Postit,Michael Freund), i habitur shumë që në javët e fundit një numër i madh i analistëve i sugjeronin qeverisë së Izraelit që ta njeh pavarësinë e Kosovës ; në gazetën prestigjioze Jerusalem Post ai dual me një shkrim të tij që e  thirrte të kundërten : Jo Kosovës . Aspak për tu çuditur  nga shkrimi . Habija ime më e madhe ishte që thuase nuk ka shqiptarë në botë , thuase nuk janë këto mjete super të shpejta të komunikimit masiv edhe në duar tona, dhe asnjë reagim nga ana e jonë.

 

“ Që kur parlamenti i Kosovës në mënyrë të një anëshme e deklaroi  ndarjen ngaSerbiame 17 Shkurt 2008, Izraeli ishte i vendosur në refuzimin e strategjisë së rrezikshme të Kosovarëve , dhe nuk ka asnjë arsye të mirë për të ndërruar “ fillohet shkrimi në Jerusalem Post (06.04.13). “”Në të vërtetë ,lidhjet bilaterale në mes të Beogradit dhe Jerusalemit janë rritur në vitët e fundit ,duke ndërtuar marrëdhënje të afërta përmbi shtat shekullore në mes të serbëve dhe hebrenjëve”   (?????)

 

Sa ka të vërtetë në këtë ? por të vazhdojmë me shkrimin: “ pas ca vitesh të konfliktit Serbët dhe Kosovarët ( jo shqiptarët fxh)  i kanë nisur bisedimet direkte ndërmjetveti.Nëse Izraeli dhe shtetet tjera do ta njihnin Kosovën, mund të ndizëshin tensionet dhe të dëmtonin ardhmërinë ashtu të brisht të pajtimit.” Çfarë arsyetimi i pa mend i autorit sepse statusi i Kosovës vazhdon ai, kishte mundur të zgjidhet ndërmjet tyre dhe pa ndërhyrje të jashtme”

 

Të drejtën historike mbi Kosovën autori e thot kështu:  “ Kosova për serbët është e njejtë siJudeadheSamariapër Hebrenjt” dhe më tutje e jep edhe këte:   Përfundimisht , në këtë kohë të rritjes së ekstremizmit islamik athua është në interes të Izraelit të ndezë flakën edhe më të madhe në një shtet me shumicë muslimane? (“Finally, at a time of rising Islamic extremism around the globe, including in the incendiary Balkans, is it really in the interests of Israel and the West for yet another majority-Muslim state to arise on southern Europe’s flank? Reports in recent years have indicated that radical Wahabis as well as the Iranians have been looking to gain a stronghold in Kosovo, which is over three-quarters Muslim. An independent Kosovo under the sway of Middle Eastern extremists will only increase the risk of further Balkan instability down the road.)”

“ Mu për  këte, shumica e shteteve Aziatike , Afrikane dhe Jug Amerikane po e refuzojnënjohjen e pavarësisë së Kosovës. “. “ Përkundër kritikave  , Izraeli duhet të mendohet” e përfundon autori shkrimin e tij. Një shkrim plot intriga dhe insinuate dhe falsifikime historike. Një shkrim i dirigjuar dhe prekës i pulsit jasht Izraelit ,dhe dezinformim të vet popullit hebre.

 

Ky shkrim vetëm u përmend në mediumet e Kosovës , pa pasur asnjë reagim ndaj autoritJerusalemPost-i, gazetë e cila ishte e hapur dhe pa pikë kufizimi për komentuesit ,neve komentusve na mundësoi çfaqjen e mëndimeve tona.

Edhe sot mund te lexohet shkrimi dhe komentet në kë lidhëse”

http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Fundamentally-Freund-Say-no-to-Kosovo-317590

Por të vazhdojmë me qëllimin e shkrimit. Si reaguam? dhe si duhet të reagojmë ?

Komentet e ardhura për shkrim e përmendur e që gazeta i kishte publikuar  ,ishin në përkrahje të Serbisë , ishin vetë 3-4 komente.

Por në një mënyrë spontane filluan reagimet e drejta të shqiptarëve të cilat në mënyrë të kulturuar e shprehnin të vërtetën shqiptare dhe reagimin  ndaj këtij shkrimi:

 

“ Të dashur Hebrenj, më lejoni të shprji falënderimin tim për kombin e juaj si dhe ndaj të gjithë hebrenjëve të botës që të kuptojnë që aleatët më të vertetë të juaj jnëshqiptarët. Ju duhet ta dini që Kosova ëeshte e banuar nga shqiptarët, nga ata shqiptar që i ndihmuan hebrenjt në Luftën e dytë Botërore,nga ata shqiptar të cilët iu dhanë strehim dhe pasaporta për mijëra hebrenj që të shpëtojnë nga Nacizmi. Albert Ajnshtajni ishte ne mesin e tyre”( Liridon Disha, Fakulteti i Mjeksisë Prishtinë)

 

“ I nderuari Z,.Freund, duke lexuar shkrimin e juaj ,m`i ngjani shumë propagandës  Serbe anti- amerikane . Për këtë nuk ju fajsoj juve , por e shof burimin e vetëm të juajin të informimit ,i cili iu ka drejtuar gabimisht. Sa i përket politikës serbe, ajo është kundër të gjitha qendrimeve  europiane , qëndrim i cili përkrahet nga Rusia ,Liga Arabe dhe shtetet komuniste të Amerikës Jugore… (Anton Kooll Kaçubaj · Director of Sourcing and Business Strategy at FITT Projects)”

 

“ Zotëri Freund, u befasova shumë kur e lexova këtë shkrim tuajin qesharak.Ju duhet të mësoni së paku diçka nga historia e gjatë e Kosovës.. Kosova i takon Dardanisë ,vendit të paraardhësve të saj,shumë më herët se sa të tjerë që e pushtuan atë.Nëse  ju intereson mund të bindeni personalisht me faktet bindëse që janë.Unë jam shumë krenareqë jam shqiptare dhe e dua vendin tim: Kosova dhe Shqipëria  janë një dhe nuk kanë asgjë të përbashkët me atë identitetin serb që e quani ju( Albana Alia)”

 

“ Zotëri Freund , në të vërtetë jeni ju gazetar izraelit apo serb? por sidoqoft ,ju jeni kundër nesh. Gazetari i madh Italian Indro Montanelli ,në vitin 1999 shkruante: Një gjë është e sigurt, që serbët kurrë nuk kanë ketuar në Kosovë. Ata ishin okupues për një kohë të caktuar. Serbët e kanë mbytur popullin e juaj për shkak të origjinës suaj, ndërsa shqiptarët ju shpëtuan.Dhe ju jeni shumë falënderues për kriminelët serb që deshtën të iu likuidojnë nga Gadishilli Ballkanik ( Silva Silva,Itali)”

 

“ Kosova e meriton njohjen  nga ana e Izraelit ,mu përshkak të së kaluarës së ngjashme:spastrimit të përjetuar etnik  . tani është koha ta bëni këtë(Gezim Krasniqi • Johan Wolfgang Goethe Universität Frankfurt) “

 

“Është qesharake se si Izraeli nuk e njef Kosovën, edhe pas asaj që asnjë hebre nuk u mbyt nga shqiptarët në luftën e dytë , dhe Shqipëria e Kosova ishin vendstrehimi i tyre.

Ju falemnderit shumë ( Arburon Mulliqi)

 

“ Serbët lozin mirë në të dy anët, Kryetari i Serbisë mbërrijti të mërkuren në Palestinë, ku u prit me nderime të larta.Mbasi u takua me  presidentin Mahmoud Abass iu drejtua masës së grumbulluar” Ne patëm fatin e njejtë dhe e zgjidhëm në të njetën mënyrë… (Jose Marre)

“ KurSerbiau okupua nga Nacistët , autoritetet e kohës e ndërtuan Geton Hebreje të quajtur Judenlager Semlin ,mu në zemër të atij qyteti që sot quhetBeograd. Ishte kampi më i madhi në Europë për likuidimin e  hebrenjëve. Kollaboracionistat Serb  ishin planifikues të arrestimeve dhe deportimeve. Që në vitin 1942 , Berlini ishte informuar që Serbia është  :Judenfrei” ( pa jahudi) , kështuqë Serbia u bë shteti i pare në Europë “ duke e liruar vetën” nga hebrenjt .Historianët e konsiderojnë këtë kamp Hebrenjësh si vend emblematik në historinë e Holokaustit (Jose Marre Memory to the victims of the Holocaust in Serbia.) “

“ Bijtë e Izraelit , mos e harroni të kaluarën e juaj , sepse ajo iu tregon të ardhmen.Historinë e shpëtimit të hebrenjve në Kosovë dhe Shqipëri e dini mirë..

(Besfort Rexhahmetaj ·Vienna,Austria)”

 

“ Shqiptarët i shpëtuan hebrenjt në luftën  e dytë .( Fisnik Rraci).

 

“Fahri Xharra ·  Top Commenter · University Ljublana:

http://www.e-novine.com/srbija/vesti/81591-Antisemitizam-beogradskim-zidovima.html

 

“Fahri Xharra ·  Top Commenter · University Ljublana:

http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/70606-etniki-antisemitizam.html

 

Fahri Xharra ·  Top Commenter · University Ljublana

“Kosova është për Serbët sikurJudeae Samira për Hebrenjt” Kurrë! Mos manipuloni me fakte . kosova është Dardania , një histori e gjatë para ardhjes së sllavëve”.

” Këtu i keni disa sqarime se si u shpetuan hebrenjt në Shqipëri http://www.youtube.com/watch?v=eZ8szhccfZM.( Anton Kooll Kaçubaj ), si dhe  ju bëj me dije vendimin e GjND-së  pë shpalljen legale të pavarësisë së Kosovës.”

 

”Pika pika bëhet gjoli ” thot një fjalë e urtë popullore , dhe ne kush mundëm e japëm ndihmën tonë në gazetën hebraike. Unë e shoh një përkrahje së paku morale të gazetës Jerusalem Post e cila nuk e shleu asnjë koment t`tonin.

 

Mendoj që në këtë kohë të hutisë kombëtare kishte me qenë shumë mirë që të kundërpergjigjemi ndaj shkrimeve  në gazetat ndërkombëtare që ndikojnë keq në përkrahjen e Kosovës , e të cilat nuk janë të pakta.

 

 

Fahri Xharra

10.07.13

2 Responses

 1. arbenita thotë:

  hahahah ky islamofobi kinse don me na mesuar neve se paskemi diqka gabim ne politiken por e vereteta eshte qe ti ske nevoj ti strehosh hebrenjet as tash as kurr sepse ti je shum i vogel per ta por kuptoj poenten islamofobe tuajen perndryshe lexo pak per Mesimet djallzore te Talmudit – Libri mbi te cilin eshte ngritur shteti Izraelit.-Libri me raciste ne bote.

  Mesimet djallzore te Talmudit-Libri mbi te cilin eshte ngritur Izraeli.

  Disa vargje te frikshme prej tij ne anglishte dhe shqip.

  ‘’Vetem hebrejnte jane njerez, jo-hebrejnte nuk jane njerez por kafshe “ – Kerithuth 6b page 78, Jebhammoth 61a

  ‘’ Jo-hebrenjte jane krijuar qe tju sherbejne hebrenjve si skllever “ – Midrasch Talpioth 225

  “ Jo-hebrenjte duhet te trajtohen me keq madje se derrat e semure”

  “ Marredheniet seksuale me jo-hebrenjte jane si marredheniet seksuale me kafshet”

  “Norma e lindjeve te jo-hebrenjve duhet te shtypet masivisht”

  “Zevendesimi I lopeve dhe gomereve te ngordhur eshte njesoj si zevendesimi I jo-hebrenjve”

  “Te flasesh ne veshin e nje izraeliti eshte njesoj sikur te flasesh ne veshin e Zotit”

  “Zoti (Jahveh) nuk eshte asnjeher I inatosur me hebrenjte, por vetem me jo-hebrenjte “

  “Njeriu (hebre) duhet te lutet 3 here ne dite , sepse Jahveh nuk e beri ate nje jo-hebre, nje injorant ose nje grua”

  “Perkundrejt nje jo-hebreu, nje hebre nuk shkakton kurre nje shkelje kurore…ndeshkohet vetem gruaja e hebreut,,ndersa,gruaja e nje jo-hebreu ekzekutohet.”

  “Nuk ekziston grua per jo-hebrenjte..ato nuk jane grate e tyre ne te vertete”

  “Ju (hebrenjte) me bête mua, Jahveh zotin e gjithe botes, keshtu qe une do tju bej ligjvenesit e vetem ne te”

  “Kush do qe te behet I zgjuar duhet ti perkushtohet vetem parave, ato jane gjeja me e rendesishme ne Thora, si nje burim me gaz”

  “Hebrenjte gjithmone duhet te perpiqen ti mashtrojne jo-hebrenjte”

  “Prona e jo-hebrenjve I perket hebreut qe e perdor I pari”

  “Nese 2 hebre kane zgjedhur 1 hebre, ata duhet ta ndajne kte prone pergjysem’’

  “Cdo hebre eshte I lejuar te perdore genjeshtren dhe mashtrimin per te shkaterruar nje jo-hebre”

  “Zoterimet e nje goyim(jo-hebre) jane si nje shkretetire e shkrete , ku cdo hebre qe I kerkon ato, ka te drejte ti marre”

  “Hebreu eshte I lejuar te shfrytezoje gabimin e nje jo-hebreu per ta mashtruar ate”

  “Hebreu eshte I lejuar te perdore fajdet kundrejt nje jo-hebreu”

  “Kur te vije Mesiah, te gjithe do te jene skllever te Hebrenjve”

  “Ai qe nuk I bindet nje Rabbi (hebreu) meriton vdekjen, dhe duhet ndeshkuar duke u vluar ne jashteqitje te nxehte ne ferr”

  “Në qoftë se një çifut është i tunduar për të bërë keq, ai duhet të shkojë në një qytet ku ai nuk është i njohur dhe të bëjë të keqen atje”

  “Jo- hebrenjte nuk jane njerez, vetem hebrenjte jane njerez”

  “Hebrenjte jane hyjnore..nese nje jo-hebre (gentile) godet nje hebre, ai duhet te vritet..Te godasesh nje hebre eshte njesoj sikur te godasesh Zotin”

  “Te mashtrosh nje jo-hebre eshte gje normale..nje Jo-hebre nuk duhet paguar”

  “Nese nje dem I nje izraeliti gjakos nje dem ten je Cannaniti, nuk ka problem..por nese ndodh e kunderta , nje Cannanit duhet te paguaje”

  “Hebrenjte kane te drejte te vjedhin nga jo-hebrenjte”

  “Nese nje hebre gjen nje object te humbur nga nje jo-hebre, ka te drejte ta mbaje”

  “Zoti nuk do ta kurseje nje hebre qe marton vajzen e tij me nje burre te vjeter, ose qe marton djalin e vogel me nje grua ose qe kthen nje artikull te humbur te nje Cathean”

  ”Hebrenjte mund te mbajne rob dhe te vrasin jo-hebrenjte.Nese nje hebre vret nje jo-hebre nuk ka ndeshkim.Ate cka hebreu vjedh nga jo-hebreu, mund ta mbaje”

  “Jo-hebrenjte nuk jane te mbrojtur nga ligji dhe Zoti I ka cuar parate e tyre ne Izrael”

  “Hebrenjte mund te genjejne jo-hebrenjte”

  “Te gjithe femijet e jo-hebrenjve jane kafshe”

  “Vajzat e jo-hebrenjve jane ne nje gjendje te ndyre qe nga lindja”

  “Jo-hebrenjte preferojne seks me lopet”

  “Nje hebre mund te martohet me nje vajze 3 vjecare ( 3 vjet e nje dite me sakte)’’

  “Nje hebre mund te kryeje marredhenie seksuale me nje femije perdirisa ai eshte me pak se 9 vjec”

  “Kur nje burre ka maredhenie me nje vajze te vogel eshte normale”

  “Te vrasesh nje jo-hebre eshte njesoj sikur te vrasesh nje kafshe”

  “Edhe me I miri I jo-hebrenjve duhet vrare”

  “Tu thuash cdo gje jo-hebrenjve qe ka lidhje me lidhjet tona fetare, do te ishte njesoj sikur te vrisje te gjithe hebrenjte..nese nje jo-hebre meson ate qe mesojme ne, do te na vriste hapur”

 2. arbenita thotë:

  pra shkurt nese nga testi i ADN-se me gjene nuk je hebrej ateher je qen kjo eshte doktrina e tyre hahah edhe po te doje o fahri xhara nuk mund te behesh hebrenj sllav e dim qe je por hebrej nuk je perndryshe do ishe shperngul ne israel 🙂

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch