Home » Kulturë » Kastriot Preteni (Kas) lançon videoklipin “Product of Society”

Kastriot Preteni (Kas) lançon videoklipin “Product of Society”

Nga Nora Kalaja, New York/Prishtinë

Karriera e artistit Kastriot Preteni me pseudonimin KAS ka evoluar që nga fillimet e rinisë së tij në Kosovë, kur ai ishte 11 vjeç që u mor me muzikë e deri më sot në Norvegji, ku është evidente pjekuria në lirikat, stilin e muzikës dhe kreativitet. Videografia e artistit përfshin hitet “Imma Get My Piece”, filmuar në Paris dhe “Till Death Do Us Part”, që brenda një kohë të shkurtër arritën 65,000 shikime në youtube.

Në 4 Janar 2013 Kas laçoi videolipin e ri “Product of Society” e cila ka marrë pëlqim nga fansat dhe po bie në sy dhe nga artistë të tjerë të njohur. (Shiko videoklipin: http://www.youtube.com/watch?v=rX9OZ9KHCzA).

Kam marrë shumë përgjigje pozitive nga publiku, fansa dhe artistë për këngën dhe videoklipin e ri. Me 13/14 shkurt jam ftuar në emisionin “Relax Show” në Kosovë, ku do jem prezent dhe do festoj 5 vjetorin e pavarësisë të mëmëdheut tim,” tha KAS.

Realizimi i videoklipit u krye nën drejtimin e Ufollow Movement dhe KAS, ku bien në sy koncepti origjinal i artistit si dhe maskat e veshura në klip. Inçizimet filluan në nëntor 2012 dhe përfunduan një muaj më pas.

Porosita të gjitha pajisjet e duhura dhe nevojitshme për projektin, duke përfshirë dhe 40 maska nga Kina, që i kam sponsorizuar vetë. Bllokuam një rrugë komplet për të realizuar një skenë kryesore që përbënte 50 veta plus aktorë ekstra. Videoklipi u lançua me 4 janar dhe fansat mund t’a blejnë këngën në iTunes, Spotify and YouTube,” shtoi artisti KAS.

Mesazhi pas këngës “Product of Society” (Produkt i Shoqërisë) është që njeriu duhet t’i bëjë vetë zgjedhjet në jetë dhe jo të ndjekë trende pa i kuptuar mirë arsyet. Maska simbolizon personin e influencuar nga shoqëria që humb vetveten nën influencën e shoqërisë duke jetuar një gënjeshtër.

Kënga shpreh faktin që ne të gjithë jemi produkt i shoqërisë, në aspektin pozitiv dhe negativ. Secili nga ne mendon se duhet të veprojmë, mendojmë dhe ndejmë në një mënyrë specifike, për t’iu përshtatur rrethanës. Për këtë arsye secili person në video ka veshur një maskë. Jetojmë në një botë të frikshme, prandaj dhe tema e videos është horror. Shoqëria ka vendosur kërkesa për njeriun, që ndikon në zgjedhjet e tij. Në teori, jemi të lirë të marrim  vetë veprimet tona, zakonisht ne marrim vendime të lehta. Prandaj dhe shoqëria ka influencë në zgjedhjet tona. Për këtë arsye ne jemi produkt i shoqërisë. Shoqëria na ka bërë ato që jemi. Mesazhi pas kësaj kënge është që duhet të mendojmë jashtë normës, dhe të mos ecim dhe jetojmë si ‘zombi’, duke pranuar dhe favorizuar çdo trend ose vlerë që na  tregon se çfarë konsiderohet ‘normale. Mos ki frikë të jesh vetvetja. Hiqe maskën dhe trego vetveten!,” tregon KAS.

Pas realizimit të këngës “Product of Soceity” KAS bashkëpunoi me artistin e njohur Kobra aka Helmuesi i grupit TBA, në këngën “Goodbye” e cila u lëshua me 27 janar në youtube. KAS pret të nxjerrë një videoklip të ri gjatë verës, me një koncept origjinal të tij.
————————————-

 

KAS releases new musicvideo “Product of Society”

By: Nora Kalaja, New York, Prishtina

KAS (Kastriot Preteni) after the successful runs of two hit releases “Imma Get My Piece” and “Till Death Do US Part” has now released a new music video. Both videos have received extraordinary views totaling to 65,000 views on yotube. The new video “Product of Society” was released on 04 January 2013 and is getting great reviews.

After ‘Product of Society’, I’ve gotten a lot of great responses, and requests from many famous artists. One in particular is one of the most lyrically respected artists from the Albanian hip hop supergroup TBA, Kobra aka Helmusi. He hit me up and gave me compliments on my music. Shortly after that, we decided to make a track together titled ‘Goodbye’, which was released January 27th on YouTube. The song has gotten great reviews, thus far, and I’m hugely satisfied on the final result. I’ve also been invited for a TV21 interview on the ‘Relax Show’ in Kosovo, taking place either the 13th or 14th of February, in which I will be attending to also celebrate my mother land’s 5th year anniversary,” said KAS.

Product of Society is an independent video, directed by Ufollow Movement and KAS. The shooting of the video started in November last year and the song is currently available on iTunes, Spotify and YouTube.

I’ve had this imagine in my head for a while, and I believe sometime in October I decided to order all of the equipment needed to complete the project (40 plain masks from China, etc), which I funded by myself. You gotta pay some, to earn some. We started shooting early November, and finished late December. This video took me longer to make, due to heavy snow, at times. We managed to block an entire street just for the sake of a major scene, which we gathered over 50 people to stay in the background as extras,” added KAS.

KAS carefully considered the final message of the song during the conceptualization of the project and in its lyrics the song states the following:

The song pretty much tells us that we all are a product of society, in both positive and negative ways. Everyone feels like they have to act/think/feel a certain way, or whatever, to fit in. That’s why everyone wears a mask in the video. I’m not trying to pull of any conspiracy theory or anything, ‘cuz I don’t really believe in that kind of stuff, but we do live in a scary world, hence the horror theme. Society places demands upon us and structures our time. It makes some choices easy and others hard.
While we are theoretically free to make any choice, we will often make the easy choice. Thus society has influenced our choices. Thus society has, in effect, chosen for us. To this extent, we are a product of society. Society has made us what we are. The message of the song is that we all should try to think out of the box sometimes, and not just be walkin’ around like living zombies, agreeing to everything just because of a silly trend, or a norm that tells us how today’s “normal” youth should be: “You operate your face when the world don’t think you’re pretty.” Don’t be afraid to be yourself; “Pull your mask off and show your face
.”

KAS is planning on releasing a new video in Kosovo by this coming summer and hopes to bring “a fresh concept that makes people think”.

 

 

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress