Home » Lajme, Vendore » Keshilli Nacional: EKSPOZITË E NXËNËSVE PËR NDERË TË 100 VJETORIT TË PAVARËSISË

Keshilli Nacional: EKSPOZITË E NXËNËSVE PËR NDERË TË 100 VJETORIT TË PAVARËSISË

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar GalipBeqiri priti në një takim drejtorët e  shkollave fillore dhe të mesme,  arsimtarët  e  kulturës  figurative  dhe ata të kulturës muzikore. Qëllimi  I  këtij takimi ishte iniciativa për realizimin  e   idesë për organizimin e një ekspozite  me  nxënësit  e  shkollave fillore dhe të mesme ,  për nderë të  100  vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë.

Të pranishmit ranë dakord,  se pse sipas  tyre  është bërë shumë pak për artet pamore,  ata e cilësuan si ide  shumë të qëlluar dhe se të gjithë  do të bashkpunojnë me nxënësit në mënyrë që nga secila shkollë të përzgjidhen tre deri në pesë punime,  me tëcilat  do të marrin pjesë në ekspozitë.

Ekspozita pritet të hapet më  12  nëntor 2012, në orën  17:00.

Për hapësirën ku  do të realizohet ekspozita si dhe për mbarëvajtjen  e  këtij aktiviteti  do të përkujdeset komisioni  i  cili është në këtë përbërje:

  1. Xhevdet Dula – Magjistër  I  Artitfigurativ,
  2. AvniZairi  – Profesor  I Artitfigurativ,
  3. ZijaAmidi – Profesor I Artitfigurativ,
  4. SeudeSelimi   –  Profesoreshë e Artitfigurativ,
  5. Imran Shabani – Profesor  I  Artitfigurativ
  6. Musa Gjymshiti – Profesor I Kulturësmuzikore,
  7. ShezaiSaiti – Profesor  I Artitfigurativ.

Ndërkaq,  vlenëtëtheksohet  se  do tëketëshpërblimepërfituesit  e  vendittëparë,  tëdytëdhetëtretëtëshkollavefilloresidhepërfituesit  e  vendittëparë,  tëdytëdhetëtretëtëshkollavetëmesmetëkomunave:  Preshevë, Medvegjë  dhe Bujanoc.

Ngaprofesorët e Artitfigurativ  u kërkuaqëedheatatëjenëpjesëaktive  e këtijorganizimi,  duke  ekspozuarpunimet e tyre nënjëkëndtëveçant,  përnderëtë  100  vjetorittëPavarësisësëShqipërisë , por,  pa qenënëkonkurencë  me  nxënësit.

Ështëky,  njëngaaktivitetet  e  shumta  me  rastin e 100 vjetorittëPavarësisësëShqipërisë, dhe se  KëshilliKombëtarShqiptarnëkontinuitetpopërkujdesetqëedheLugina  e  Preshevës, tëjetëpjesë  e kalendarit   me   aktivitetevepërnderëtëkëtijpërvjetorijubilarmbarëkombëtar.   

 

Bujanoc, 19.10.2012                                       KëshilliKombëtarShqiptar    Shërbimipërinformim

 

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress