Home » Lajme » Koalicioni i Opozitës në Kosovë

Koalicioni i Opozitës në Kosovë

Takimi Atifetja KurtiMr.Ali Hertica
Palët pjesëmarrëse në qeverinë e quajtur partitë e koalicionit. Palët që nuk janë në qeveri, partitë opozitare. Ata janë, si të thuash kundër qeverisë ose të koalicionit të partive. Opozita nuk mbështet politikat e qeverisë apo vetëm pjesërisht.
Opozita preferon një tjetër kabinet dhe një tjetër koalicion. Partitë e opozitës janë duke u përpjekur për të mbajtur propozimet e qeverisë shpesh ose të ndryshojë. Partitë e koalicionit do të mbështesin politikën e qeverisë e jo kundër saj. Dualizmi do të thotë se ka një distancë mes kabinetit dhe parlamentit. Shpesh, koalicioni mbështet planet e qeverisë dhe koalicioni ka qëndrim dheka deshir që opozitën ta ketë në debat parlamentar përballë njëri-tjetrit. Megjithatë, kjo nuk është gjithmonë, koalicioni mund dhe duhet të pajtohen me qeverinë.
Parlamenti duhet vërtetë të verifikojë qeverinë . Anëtarët e kabinetit emërohen nga partitë e koalicionit, por jo i zgjedhur drejtpërdrejt. Ata nuk janë një anëtar i parlamentit,kabineti dhe deputetët kanë mendimin dhe përgjegjësitë e tyre. Nuk është monizëm si lidhja midis qeverisë dhe koalicionit. Koalicioni është si të thuash një zgjatje të kabinetit. Në këtë rast partitë opozitare pa shumë rezistencëduhet të pajtohen. Në Kosovë ka dualizëm të moderuartë demokracis këtë e ka deshmu WLAN , sepse zakonisht të mbështetur nga partitë e koalicionit, legjislacionin e
propozuar nga qeveria. Në ligj shumë çështje janë të rregulluara nga shoqëria.
Ato janë baza mbi të cilën gjyqtari ka një zë, dhe një prokuror për të
përcaktuar nëse dikush duhet të jetë apo jo. Ndiqen penalisht ligjet nuk janë bërë nga gjyqtarët dhe zyrtarët. Kompetencat gjyqësore dhe legjislative janë të ndara. ligjet janë të krijuar nga ministritë dhe ligjvënësit. Por ata vetëm të bëhet ligj nëse Parlamenti ra dakord edhe për të. Kështu, për qeverinë dhe parlamentin së bashku të përcaktojnë se çfarë sjellje kriminale janë bërë deri tani. Një ligj nuk është thjesht një moment mendimesh,ligjet janë të përditësuar rregullisht. Gjithashtu në lidhje me këto rregullime vendosur nga parlamenti duhet te respektohen nga et gjithë. Në të vërtetë ju vendosni nga një ligj të fort dhe të drejt sespe jeni
deputet të zgjedhur nga vota e sovranit, sepse atëherë ju mund të zgjidhni atë që ju dëshironi të keni në parlament. Të gjitha ligjet në Kosovë janë libra shumë të trasha të ligjit por nuk zbatohen në përpikshëmeri,e cila sigurisht, duhet të jetë e përditësuar vazhdimisht. Prandaj, ka edhe versione të lirshme-fletë.
Pra, duke marrë shtojcave të reja mund të futet dhe të hiqen të vjetëruara siq po behet edhe me Kushtetiten e Kosoves sipas tekeve te njerzve .

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch