Home » Lajme, Vendore » KOMUNIKATE – Refugjatet nga Kosova lindore tash e 16 vite te harruar

KOMUNIKATE – Refugjatet nga Kosova lindore tash e 16 vite te harruar

Vatra logoFoto VatraNë qershori të vitit 1999 para canadian pharmacy 16 viteve, për banorët e Malësisë së Bujanocit , fshatrat kufitare të Komunës së Preshevës , të http://pharmacy-online-24hour.com/mobic-online.html njohur si Malësia e Karadakut dhe ato të Komunës së Medvegjës do të kujtohet si një ditë e kobshme në gjithë historinë e asaj ane. Në këtë ditë , nga këto vendbanime , banorët shqiptarë u dëbuan buy avapro ,zhvendosën dhe u shpërngulën duke i lanë trojet e tyre nga presionet , dhuna , ku kulmi i yagara të zhvendosurve ishte pikërisht në fund të qershorit të 1999. Pra që nga 10 qershori i vitit 1999 deri më 25 qershori i 1999 nga tri Komunat u zhvendosën 10.783 banorë shqiptarë që u strehuan , apo u vendosën në Komunën e Gjilanit kurse pjesa tjetër është vendosur si ka ditur të gjinden ne këso situate si në Prishtinë , Fushë Kosovë , Kamenicë etj. Ne Lëvizja “Vatra” kërkojmë nga faktori politik ndërkombëtare dhe ai vendore qe te bëjnë ndonjë hap për kthimin e banoreve te dëbuar ne shtëpitë e tyre. Ne kërkojmë qe te investohet vetëm 10% te mjeteve sa investohen për kthimin e serbeve ne Kosove, e ne do te ishim te lumtur dhe te kënaqur. Dihet botërisht se qeveria e Serbisë investon mbi 200 milion euro ne vit për kishin e serbeve http://pharmacy-online-24hour.com/ ne Kosove, po sikur te mos mjaftonte kjo edhe qeveria e Kosovës e faktori ndërkombëtare ndajnë miliona për ketë gjë. Për kthimin e shqiptareve ne Kosovën Lindore gjer tani nuk u investua as edhe një qindarke nga askush dhe nuk u morë askush me ketë popullate bile republika e Kosovës as nuk i njohu statusin e refugjatit kësaj popullate Shpresojmë qe me kohe faktori ndërkombëtare dhe ai shqiptare ne përgjithësi te kuptoj se Bujanoci , Presheva dhe Medvaxha janë pjese te Kosove dhe ata banore te dëbuar duhet te kthen ne shtëpitë altace e tyre.

Gentian Shabani Kryetare e “Vatrës

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress