Home » Lajme, Vendore » Konfiskohen mbi 5 mijë tekste shqip në shkollën fillore “Zenel Ajdini” Raincë

Konfiskohen mbi 5 mijë tekste shqip në shkollën fillore “Zenel Ajdini” Raincë

Para dy ditësh mbi 5 mijë tekste shkollore kishin arritur në Preshevë si donacion nga Republika e Kosovës. Por ende pa rënë në duart e nxënësve organet e policisë i kanë konfiskuar sot ato.

Banorët  të revoltuar kanë thënë përderisa nuk kthehen  tekstet , nuk do ti lirojnë fëmijët në shkollë.

Ndërkaq  drejtori i kësaj shkolle Shkuri Ymeri ka thënë se tekstet duhet të kthehen pasi janë donacion ,dhe fëmijët e Luginës kanë nevojë për tekste shkollore.Gjatë aksionit të sotëm forcat e policisë disa herë kanë kërcënuar me arrestim edhe ekipin e RTP ,në rast të xhirimit të konfiskimi të librave.

Shqiptarët e Luginës së Preshevës ende përballen me diskrimin në sferën e arsimit , pasi ministria e arsimit të republikës së Serbisë , nuk i pranon tekstet shqip nga Lugina apo Shqipëria.

 

Rtv Presheva

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress