Home » Opinione, Vendore » Kosova të hap Zyrën dhe të kërkoj reciprocitet për Medvegjë , Bujanoc e Preshevë

Kosova të hap Zyrën dhe të kërkoj reciprocitet për Medvegjë , Bujanoc e Preshevë

Kosova të hap Zyrën shkrim fotoMe shkasë , për legjislaturën e pestë të Parlamentit dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës

 

 

 

 

Kosova të hap Zyrën dhe dhe të kërkoj reciprocitet

për Medvegjë , Bujanoc e Preshevë

 

 

 

Shkruan  : Refik   HASANI

Kosova të hap Zyrën shkrim foto2

Hapja zyrës në  Prishtinë për të dëbuar , zhvendosur dhe  shpërngulur e që janë të ardhur  nga Komuna Medvegjë , Bujanoc e Preshevë të funksionojn nga një  një vendim i përcjellur  nga  Parlamentit dhe qeveria e Republikës së Kosovës  të ksaj legjislatura të 8 qershorit  , kurse  Koordinatori të jetë në kuadër të Kryeministrisë . Hapja e ksaj  zyre  është ndier nevoja e kahmotshme prandaj kjo legjilatureë e pesta me radhë  të fillojn së punuari duke u bazuar në një rregullore, udhëzim mbi funksionimin e tyre .

Kjo çështje  bie në domenin e kompetencave të nivelit qendror  shtetëror . Ne , që  kemi shkruar  disa herë  dhe kemi  arsyetuar nëpër forume,debate e paraqitje publike, që nga viti 2002.

Kosova të hap Zyrën shkrim foto3

Deri më tani  asnjë postë të lartë të caktuar-emëruar nuk ka nga ajo pjesë as në nivelin-stafin e  këshilltarit politik të Presidencës , Kryeministrisë, Kryeparlamentarit  dhe Komisoioneve parlamentare, por nuk kemi asnjë person që flet dhe afron të dhëna  me kompetencë në ministrin e punëve të jashtme ,në ministrin e brendshme për shkak shumë vështërsive që të pajisen me dokumenta  të Kosovës e Agjencioni me rëndësi kapitale e strategjike Kombëtare , etj .

 

Po ashtu kërkojm dhe presim që edhe Parlamenti i Kosovës të caktoj një pikë të rendit të punës dhe të diskutoj edhe për diskriminimin që ju bëhetë banorëve që ende jetojn  në këtë krahinë shqiptare, diskutimi të bëhet edhe  për   banorët që janë me qëndrim në Kosovë .

Kosova të hap Zyrën shkrim foto4

E mira të mirë do të ishte që Parlamenti i Kosovë që të formoj  një Komision Parlamentarë exluzivisht  për të dëbuariit , zhvendosurit dhe  të shpërngulurit  e që janë  të ardhurve nga Medvegja , Bujanoci e Presheva  të vendosur në Kosovë .

Prishtina duhet të këtë një koordinim të punëve institucionale të nivelit Komunal , qendror dhe atij Akademikë  të harmonizuara duke vepruar sipas një strategjie të caktuar për realizim në periudha të caktuara  të kohës të mbështetjes për bashkëkombasit në tri komunat  .

 

 

 

16  Qershor    2014

 

Refik HASANI  , publicist i pavarur nga Bujanoci   .

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch