Home » Lajme, Vendore » Kryetari Musliu në vizitë dy ditore në Edrene

Kryetari Musliu në vizitë dy ditore në Edrene

KN-Musliu ne Edrene - 1Me ftesën e Presidentes së Qendrës Osmane në Edrene dhe Kryetaren e Shoqatës së Miqëve dhe Diasporës Turke, aktivistes Kiymet Kara, kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Jonuz Musliu është në një vizitë dy ditore në Edrene të Turqisë.

 
KN-Musliu ne Edrene - 2Që në orët e mëngjesit së sotëm, kryetari Musliu zhvilloi takime të ndara me Guvernatorin e Edrenes, Dursun Ali Shahin,  Zëvendës guvernator Salih Altinok dhe zyrtarin e lartë Mustafa Karslioğlu.

Me ç`rast është pritur në mënyrë vllazërore nga udhëheqësia e Edrenesë e cila shprehi mirëkuptimin për situatën në të cilën gjenden shqiptarët e Luginës së Preshevës, patur parasysh periudhën me të cilën janë ballafaqur gjatë viteve 90-ta, luftës që kanë përjetuar dhe pengesat e shfaqura në zgjidhjen e çështjes së shqiptarëve në Luginën e Preshevës.

 

 

KN-Musliu ne Edrene - 3Ndërkaq, kryetari Musliu shprehi mirënjohje për interesim dhe gadishmërinë e udhëheqjes së Edrenesë, duke theksuar se ne më shumë se kurrë kemi nevoj për mbështetjen dhe agazhimin tuaj në Luginën e Preshevës. Njëkohësisht edhe njëherë përsëriti ftesën për të vizituar dhe për të parë për së afërmi situatën në Luginën e Preshvës. Vizitë kjo që ishte aranzhuar që të realizohej në fillim vitë, por, për shkaqe subjektive ishte anuluar.

Gjithashtu, sot është takuar me stafin akdemik të Universitetit të Trakysë (Trakya Üniversitesi Rektörlüğü) dhe studentët që studiojnë në këtë univeristet prestigjioz nga Ballkani, me ç`rast kryetari Musliu në emër të Këshillit Kombëtar Shqiptar ndau edhe Mirënjohje për zonjën Kiymet Kara për kontributin dhe angazhimin e saj, jo vetëm në fushën e informimit por edhe në fushat tjera me rëndësi për shqiptarët e Luginës së Preshevës.
KN-Musliu ne Edrene - 4KN-Musliu ne Edrene - 3Ndonëse, me Rektorin e Universitetit të Trakyesë, Yener Yörük, kryetari Musliu shprehu faliminderimet për pranimin e studetëve nga Lugina e Preshevës, kërkoi që të rritet numri i tyre patur parasysh gjendjen e arsimit të lartë në Luginën e Preshvës dhe nevojën e patjetërsueshme për kuadër profesional dhe mirë të përgatitur nga universitetet prestigjioze çfar është edhe Universitetit të Trakyesë.

 

Bujanoc, 21.10.2015                                                     Shërbimi për informim i KKSH-së

KN-Kumtese 21.10.2015

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress