Home » Lajme » LE TEMPS: Lugina e Preshevës rajon seperatiste

LE TEMPS: Lugina e Preshevës rajon seperatiste

Në fillim të shkrimit të gazetës së njohur zvicerane “Le temps” e cila merret kryesisht me situatën dhe zhvillimet e fundit në Luginën e Preshevës ka shkruar se “në Luginën e Preshevës, konfliktet midis forcave serbe dhe separatistëve shqiptarë janë të përsëritura. Në vitin 1992, shqiptarët në rajon, kishte një referendum të tillë duke bërë thirrje për bashkim të Preshevës, Bujanocit dhe Medveda me Kosovën…”
Sipas njoftimeve të kësaj gazete “Lugina e Preshvës ndohet në kufi me Kosovë. Presheva sot ka rreth 14.000 banorë e populluar me 90% shqiptarë etnikë. “Tensionet mes shqiptarëve të Luginës së Preshevës dhe autoritetet e Beogradit janë të përsëritura. Në vitin 1992, shqiptarët në rajon, kishte një referendum të tillë duke bërë thirrje për bashkim të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës me Kosovën. Ndërsa në mes viterve 1999 dhe 2001, vendi ishte i përfshirë në skena të luftimeve të ashpra dhe intensive midis forcave serbe dhe luftëtarëve shqiptarë separatiste të tubuar në UCPMB (Ushtria Çlirimtare e Preshevës, Bujanocit dhe Medveda.) “, ka sjhkruar “Le Temps”
Në janar 2009, një ngjarje e rëndësishme ka ndodhur në Preshevë duke kërkuar lirimin e dhjetë ish-luftëtarëve të dyshuar për krime lufte dhe arrestoi në fund të dhjetorit 2008 nga policia serbe. njofton gazeta zvicerane, duke përmnduir ketu të arrestuarin (S.N) e fundit në Zvicër .“Sipas prokurorisë së Serbisë, ata ishin ish-anëtarë të grupit të “Gjilanit” të UÇK-së, të dyshuar për rrëmbimin e civilëve 159 serbë dhe vranë të paktën 51 persona në mes të qershorit dhe tetorit 1999…”
Gjenevë,14 shtator /AIK-Presheva Jone

Check out https://www.pro-academic-writers.com/ their 3 tips for teachers video, or this edutopia article, for tips on successful campaigns

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch