Home » Lajme, Vendore » Musliu ka pritur sot Komisionin për Edukim të Republikës së Shqipërisë

Musliu ka pritur sot Komisionin për Edukim të Republikës së Shqipërisë

KN - Vizita e komisionit parlamentar per edukim - 1Në zyret e Këshilli Kombëtar Shqiptar (KKSH), kryetari Jonuz Musliu ka pritur sot Komisionin për Edukim dhe Mjetet e Informimit Publik të Parlamentit Republikës së Shqipërisë të kryesiur nga Alfred Peza.

Komisionin për Edukim dhe Mjetet e Informimit Publik të Parlamentit Republikës së Shqipërisë po qëndronë në një vizitë dy ditore në Luginën e Preshevës, me çrast përveç institucioneve do të vizitojnë edhe disa shkolla në komunën e Bujanocit dhe Preshevës.

KN - Vizita e komisionit parlamentar per edukim - 2Gjatë takimit tejet vllazëror janë diskutuar sfidat dhe problemet të cilat po përballen shqiptarët e Luginës së Preshevës si në realizimin e të drejtat elementare, në ruajtjen dhe kultivimit të identitetit kombëtar, ashtu edhe në  fushën e informimit publikë e në veçanti në fushën arsimit dhe sfidat përcjellëse. Gjithashtu gjatë këtij takimi u bisedua edhe për mundësitë e bashkëpunimit mes institucioneve të Luginës së Preshevës dhe Republikës së Shqipërisë.

KN - Vizita e komisionit parlamentar per edukim - 3Kryetari Musliu shprehi mirëseardhjen dhe mirëkuptimin nga ky delgacion duke theksuar se vizitat e tilla duhet të ndodhin edhe më shpesh për të njohur me gjendjen në Luginën e Preshevës drejtëpërdrejt nga terreni. Vizitat e tilla intesifikojnë bashkëpunimin dhe mirëkuptimin. Ne informuam me të gjitha problemet dhe diskriminimin që po ushtrohet në mënyr sistematike si dhe mundësit e bashkëpunimit për tejkaluar disa problemeve. Konsiderojmë se ndihma e Shqipërisë është e patjetërsueshme dhe se komunikimi në nivele zyrtare është i domosdoshëm.

KN - Vizita e komisionit parlamentar per edukim - 4Kryesuesi i këtij Komisionit Paralmetar nga Shqipria, Alfred Peza, theksoi se të gjitha institucionet e Shqipërisë janë dhe duhet të jenë në dispozicionin tuaj. Shqipëria është e hapur të ndihmoj në tejkalimin e sfidave të shqiptarëve të këtushëm. Në të gjitha fushat në të cilat është e mundshme Shqipëria me konsiderat të thellë insiston të asistoj. Ne jemi të hapur edhe ndaj problemeve të teksteve shkollore për shkollat fillore dhe të mesme, cilësisë së mësimdhënësve dhe trajnimit të tyre, informimit publikë dhe të gjitha sferat ku mundë të realizohet bashkëpunimi institucional.

Vlenë të theksohet krejtë në fund u bë edhe shkëmbimi i dhurata të ndërsjella mes Komisionin për Edukim dhe Mjetet e Informimit Publik të Parlamentit Republikës së Shqipërisë dhe Këshillit Kombëtar Shqiptar.

Bujanoc, 16.11.2015                                                     Shërbimi për informim i KKSH-së

KN - Vizita e komisionit parlamentar per edukim - agjenda

 

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress