Në Luzern të Zvicrrës, Akademi përkujtimore dhe përurime shkencore

Read Time:2 Minute, 13 Second

Në Luzern të Zvicrrës me rastin e 80-vjetorit të themelimit të Lidhjes se dytë të Prizrenit mbahet Akademi përkujtimore dhe përurime shkencore

Më rastin e 80 – vjetorit të themelimit të Lidhjes së Dytë të Prizrenit më, 16 shtator 1943 nën organizimin e katër shoqatave dhe dy misioneve katolike shqiptare: Shoqata e Intelektualeve Shqiptar “ Trojet e Arbrit“-Prishtinë; Misioni Katolik Shqiptar “ Nëna Tereze“ në Aarau; Shoqata Bamirëse Kulturore “ Sali Çekaj “ Zvicërr ; Misioni Katolik Shqiptar Luzern ; Shoqata “Bashkimi i Intelektualeve Shqiptarë në Zvicërr“ dhe Shoqata Humanitare Bamirëse ”Nënë Tereza” në Zvicër mbahet  Akademia përkujtimore dhe dy përurimet shkencore: ” Masakrat dhe krimet serbe, malazeze dhe të tjerëve në trojet shqiptare  1912-1944 ” ( I )  dhe  ”Masakrat dhe krimet serbe, malazeze dhe të tjerëve në trojet shqiptare  1945-1999 ” ( II ).

                     Në këtë akademi do të  bëhët edhe shpërndarja e Mirënjohjeve për të gjithë ata  që e kanë përkrahur financiarisht Shoqatën  Trojet e Arbritpër Monumentin e Gjergj Kastriotit- Skënderbeut që u vendos në qytetin e Prizenit më, 28 nëntor 2020. Gjithashtu do të shfaqet edhe Filmi Dokumentar për Lidhjen e Dytë të Prizrenit.

                Shoqata Trojet e Arbrit do t´iu bëj thirrje pjesëmarreëve si dhe shqiptarëve te tjerë në Zvicërr dhe vende të tjera të Evropës për përkrahjen e projektit të monumentit të Kapidan dr.Mark Gjon Markut që do të vendosët në Shkodër.

Akademia përkujtimore dhe përurimi i dy librave mbahët më datë, 16 shtator 2023 dhe fillon në orën 15:00, në sallën e Misionit Katolik Shqiptar në Luzern në  adresën: Rodteggstrasse 6,  CH-6005 Luzern.

                Ju Mirëpresin!

        Shoqata e Intelektualeve Shqiptar “ Trojet e Arbrit“ -Prishtinë;

        Misioni Katolik Shqiptar “ Nëna Tereze në Aarau;

        Shoqata Bamirëse Kulturore “ Sali Çekaj Zvicërr;

        Misioni Katolik Shqiptar Luzern;

        Shoqata Bashkimi i Intelektualeve Shqiptarë në Zvicërr dhe

       Shoqata Humanitare Bamirëse ”Nënë Tereza” në Zvicër.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Previous post Politika në Shqipëri është mashtrim, korrupsion, hajni dhe tradhti
Next post Formacionet zyrtare të ndeshjes Kosovë-Zvicër