Home » Lajme, Opinione » Në Projekt-Rezolutë do të duhej të përfshihet edhe Krahina e Preshevës!

Në Projekt-Rezolutë do të duhej të përfshihet edhe Krahina e Preshevës!

Me shkas Parlamenti  i Kosovës, dje miratoi   projekt-rezolutën, nuk përfshiu  Krahinën e Preshevës!?

Në Projekt-Rezolutë do të duhej të  përfshihet edhe  Krahina e Preshevës!

 

Shkruan: Mr.Sc.Refik HASANI

Dje, Parlamenti  i Kosovës,  miratoi  projekt-rezolutën mbi procesin e dialogut për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Paralamenti përkatësisht Delegacioni i Kosovës,nuk ka të ndërtuar  një qëndrim për Referendumin e Krahinës së Preshevës, për luftën dhe sakrificën e UÇPMB-ës, Marrëveshjen e Konçulit.

Kosova vazhdon me mos përcaktimin  institucional  duke mos  përfshirë Medvegjën, Bujanocin e Preshevën, e kjo është pasi  kemi  deklarime politike  të  liderëve politik dhe institucional të  Kosovës, se Krahina e Preshevës, do t’i bashkangjitet Kosovës.

Tani në  projekt-rezolutën mbi procesin e dialogut nuk parashifet një platformë e strategji si  çështja reciprocitetetit dhe çështja e pazgjidhur e Krahinës së Preshevës në të cilën kemi një diskriminim klasik.

16.12.2018

*Shkrimi autorial është pjesë nga punimi  lidhur me Reciprocitetin me Serbi, që Kosova filloi në muajin nëntor 2005,duke filluar zyrtarisht procesi për vendosjen e statusit përfundimtar të Kosovës që ishte përmes Grupit të Unitetit.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch