Home » Lajme » Në Zvicër prinë BDI përpara partive maqedonase

Në Zvicër prinë BDI përpara partive maqedonase

Nga zyrtari i ambasadës së Maqedonisë në Bernë z.Hebibi mësojmë se BDI është fituese në Zvicër nga partitë tjera maqedonase dhe shquiptare. Sipas tij, kandidatin e BDI-së, Ismail Behluli e kishin votuar 237 votues, derisa ai i VMRO-DPMNE-së kishte fituar 171 vota. Kandidati i PDSH-së kishte marrë 14 vota ndërsa kandidati i partisë politike Demokracia e Re vetëm 7 vota..

Sikur në maqedoni edhe në diasporë, gjejgësisht në Zvciër mërgimtarët bnga FYROM patën rAstin të votojnë për ehrë të parë në zgjehdjet e fundit nga 25 prill deri më 4 maj të këtij viti. “Në listën për Zvicër, në Bernë, prej datës 25 prill deri më 4 maj, Komisioni shtetëror Zgjedhor i ka pranuar vetëm 990 votues, ndërsa 676 kanë qenë të refuzuar. Prej tyre, më 04 qershor 2011, të shtunën, në vendvotimin 5029, të njësisë zgjedhore 8 (për Europë dhe Afrikë), në përfaqësinë diplomatike të Maqedonisë në Bernë të Zvicrës kanë votuar vetëm 433 votues…” i ka deklaruar sot agjencisë informative “Presheva Jonë” z.Ekrem Hebibi, përgjegjës i zgjedhjeve të sivjeme në Zvicër në ambasadën e republikës së Maqeonisë në Bernë Ai tha në vazhdim tha se procesi zgjedhor në Zvicër është zhvilluar pa kurrëfarë incidenti, që lirisht mund të thmei se ato uishin të lira dhe sipas
normave dhe standardeve demokratike.

Nga zyrtari i ambasadës së Maqedonisë në Bernë z.Hebibi mësojmë se BDI është fituese në Zvicër nga partitë tjera maqedonase dhe shquiptare. Sipas tij, kandidatin e BDI-së, Ismail Behluli e kishin votuar 237 votues, derisa ai i VMRO-DPMNE-së kishte fituar 171 vota. Kandidati i PDSH-së kishte marrë 14 vota ndërsa kandidati i partisë politike Demokracia e Re vetëm 7 vota.. „Shiptarët ishin më të mobilizuar sesa maqedonasit “, i ka thënë Ekrem Ebibi agjencisë “Presheva Jonë”.
Diaspora shqiptare pa deputet

Rezultatet e para jozyrtare, tregojnë se asnjëri nga kandidatët shqiptarë në diasporë nuk ka arritur të fitojë vota të mjaftueshme për të zënë bile një ulëse në parlamentin e isjh-repéubilkës jugoslalve të Maqedonisë. Ndërsa, sipas zyrtarëve të ambsadës në Bernër, tre deputetët i ka fituar partia VMRO-DPMNE. Thmei kështu sepse kandidatët e partisë së ish-kryeministrit, Nikolla Gruevski, kanë fituar në njësinë e 7 zgjedhore në Evropë, ku kandidati i VMRO-DPMNE, Risto Mancev ka fituar 1.465 vota, LSDM 154 vota, BDI 402, VMRO-Popullore 54 si dhe PDSH 40 vota, bëjnë të ditur agjensitë e lajmeve në Shkup.

Bernë, 6 qershor / AIK-Presheva Jonë

Blood blood a trip to the bathroom to clean the cut and a band-aid to help to write a research paper cover it

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch