Home » Lajme » Nehat Mustafa: Të kërkuar nga INTERPOL-i janë 20 ish-pjesëtarë të UÇK-së

Nehat Mustafa: Të kërkuar nga INTERPOL-i janë 20 ish-pjesëtarë të UÇK-së

uck-ushtaretZëvendësministri i Punëve të Brendshme, Nehat Mustafa, ka thënë që vetëm 20 ish pjesëtarë të UÇK-së janë në listën e Interpolit. Disa prej emrave, sipas tij, janë larguar si rezultat i reagimeve të vazhdueshme të Policisë së Kosovës dhe se një listë e cila ka qarkulluar në media me 157 emra nuk qëndron.

“Policia e Kosovës (Drejtoria për Bashkëpunim Ndërkombëtar në Fushën e Zbatimit të Ligjit ILECU) ka verifikuar të gjithë 157 emrat të cilët janë pjesë e kësaj liste dhe e cila po prezantohet nëpër media si listë e INTERPOL-it. E vërteta është se vetëm 20 nga këta 157 emra janë në listën e INTERPOLIT. Policia e Kosovës, më 16.12.2016 përmes zyrës së INTERPOL-UNMIK ka dërguar ankesë për futjen e këtyre 20 personave në listën e kërkimit nga INTERPOL dhe ka këkuar largimin e tyre.

Përndryshe, dhjetëra emra janë larguar nga kjo listë si rezultat i reagimit të vazhdueshëm të Policisë së Kosovës. Përndryshe, lista prej 157 ish pjesëtarëve të UÇK e cila po prezantohet nëpër media si listë e INTERPOLIT, në të vërtetë është listë e publikuar në “Libri i Bardhë” i nxjerr nga Qeveria e Serbisë në vitin 2003”, thotë Mustafa.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch