Nga sot aktivizohet platforma digjitale mbi pasivizimin e adresave në Luginë të Preshevës

Prej sot, qytetarët shqipfolës do të kenë platformën digjitale mbi çështjet e pasivizimit të vendbanimit dhe vendqëndrimit në Serbi

Në këtë platformë online, ata/o mund të informohen, të raportojnë, të ankohen dhe të sigurojnë ndihmë juridike falas, mbi çështjet e pasivizimit.

Me këtë rast, inkurajojmë qytetarët që sa më shumë të shkëmbejnë platformën, sidomos në shërbim të raportimit të rasteve të pasivizimit.

Raportimi i pasivizimit është shumë i rëndësishëm jo vetëm si shënim evidence për numrin e qytetarëve të pasivizuar, por sidomos për ta qartësuar procedurën që është ndjekur nga organet përgjegjëse ligjzbatuese.

Platforma digjitale është krijuar nga Këshilli për të Drejtat e Njeriut me mbështetjen e Këshillit Kombëtar Shqiptar.

Lini një Përgjigje

Previous post Besnik Bislimi takon përfaqësues nga Lugina e Preshevës, pohon diskriminimin
Next post Bislimi jep lajmin nga Uashingtoni: Goditja e radhës për Beogradin nga Capitol Hill!