Home » Opinione » Një këshilltarë politik për qeverin e Shqipërisë nuk mund të mbulon shumë çështje !

Një këshilltarë politik për qeverin e Shqipërisë nuk mund të mbulon shumë çështje !

Kabineti qeveritar dhe parlamenti si organi më i lart i legjislaturës së dalun nga zgjedhjet e 23 qershorit të fokusohet  në çështjen Qame dhe  për shqiptarët që jan duke u diskriminuar në Komunën shqiptare të Medvegjës,Bujanocit dhe Preshevës .

 

 

Zgjedhjet e 23 qershorit të këtij viti si duket qeverin në formim të krahut socialist ekandetyruar të filloj integrimet e mirëfillta shqiptare .   Caktimit  i publicistit Shkëlzen Maliqit,Këshilltarë i kryeministrit të Republikës së Shqipërisë z.Edi Ramës ,fletë shumë dhe ka një domethënje  të madhe edhe pse ky  përafqësim ishte e domosdoshme në periudhën pas viteve 90-ta për ne shiptarë në ish-hapsirat i dikurshme Jugosllave .Marrë në tërësi   këshilltarë jo vetëm i  Kryeministri por edhe Presidtenti , Kryeparalamentari , minisitri i jashtëm , brendshëm është obligim moral , kombëtar , institucional dhe fundi kushtetues të kenë këshilltarë edhe shqitarët nga  Mali i Zi , nga krahina shqiptare e mbetur padrejtësisht nën administrimin e serbisë për Komunat Medvegjë,Bujanoc dhe Preshevë. Veqmas është momenti historik që kjo qeveri e shtetit shqiptarë të caktojn që ndonjë nga dikaster apo resore të ministrisë të udhëhiqet nga ndonj shtetas shqiptar i ardhur nga Qamëria . Kurse shqiptarë edhe atje në Malë të Zi nuk jan duke i gëzuar të drejta pasi ende qe një dekad flitet dhe ende nuk përfundon puna rrethë mbylljes së formimit të Komunës së Tuzit  afër  Podgoricës .

Kur jemi te çështja Qame , Shqipëria do të duhej

Për Krahinën shqiptare në Greqi që quhet Qamëri , kjo legjislaurë të caktoj  jo vetëm këshllitarë politikë  për kryeministrin,Presidentin, Kryeparlamentarin dhe ministrit tjera do të duhej edhe në bazë të preambullës së Kushtetutës në fuqi që të pregaditë një platform, program  dhe të kërkoj ngritjen e çështjes Qame në të gjitha mekanizmat Europian dhe ndërkombëtar deri në sesionin dhe Asamble të Këshilit të Sigurimit të Organizëtë së Kombeve të Bashkuara kështu do të duhej të vepronte edhe  për krahinën shqiptare e mbetur padrejtësisht nën administrimin e serbisë për Komunat Medvegjë,Bujanoc dhe Preshevë . Paralamenti i Shqipëris të ngrisin dhe formojn një Komision parlamentar për këto çështje të fapen zyra ndërlidhës apo , të hapen në Tiran për Qamët , Medvegjë,Bujanoc dhe Preshevë, Malët të Zi dhe mërgatën e shpërndar gjithë andej në Europ dhe Amerikë  .

 

Krejtë në fundë  largë asaj që me një këshilltarë politikë të caktuar për kryeministrit të Republikës së Shqipërisë të mbulojn  shumë çështje , fusha dhe aspekte që jan akumuluar me dekada e ndoshta më shumë së një shekull .

 

 

 

Gjilan , 30 Gusht    2013

 

 

Autori  aktualisht është Këshilltarë i Kuvendit Komunal të  Gjilanit , ka përfunduar studimet post-diplomike dhe është në pritje të temës së Masterit në drejtimin Ekonomiks të Universitetit publikë të Prishtinës .

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2020 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch