Home » Lajme, Opinione » Opinion – CILAT JANË DISA NGA TRADHËTARËT E RASTIT KUMANOVA?

Opinion – CILAT JANË DISA NGA TRADHËTARËT E RASTIT KUMANOVA?

Mona AgrigoroaieiNëse ka më trima jo vetëm në Facebook, merruni me hetimin e tradhtarëve të rastit Kumanova dhe ekzekutimin e tyre … në emer të popullit!!!

-Shkrim investigativ-

Mona Agrigoroaiei

U shpif e u stërshpif nëpër kuzhinat e errëta për gjoja implikimin tim në rastin e Kumanovës!

Në radhë të parë këtyre shpifësve, duke mos harruar edhe RTK-në, dua t’u them se unë, Mona Agrigoroaiei, jam cituar t’u përgjigjem pyetjeve të hetuesve të Policisë së Kosovës – departamenti i Krimeve të Rënda në cilësinë e DËSHMITARES DHE JO E PALËS SË AKUZUAR, dhe kam dhënë dëshminë time në mënyrë të sinqertë, duke u mbështetur në informacionet e grumbulluara.

Nuk duhet shumë mend se pas Gushincës, me intuitë kombëtare kam arritur të kuptoj dy gjëra: se pas aktit të Gushincës ndodhet një grup autentik kombëtar shqiptar dhe ndaj tij zhvillohet një fushatë të paparë të luftës psikologjike të qarqeve armiqësore sllavo-maqedonase. Pra, unë që kam studiuar themelet teorike të luftës psikologjike, kam arritur të çmontoj karakteristikat e kësaj lufte psikologjike të shërbimit sllavo-maqedonas.
Por një gjë nuk kam arritur të çmontoj para rastit Kumanova: lojërat e shërbimit sllavo-maqedonas që është infiltruar brenda grupit të Kumanovës, me anë të agjentëve të tij! Nuk e kisha mundësinë reale të hetoj këtë gjë para rastit Kumanova, sepse nuk kam pasur asnjë lidhje direkte me grupin.

Këtë gjë e kam kuptuar pikërisht pas rastit. Si gazetare investigative, por edhe e ngarkuar nga shokët e idealit me këtë detyrë, kam zhvilluar punë të palodhur për zbulimin e emrave të atyre individëve që u infiltruan në grupin e Kumanovës.
Disa nga informacionet nuk i mbaj mend, ua dorëzova shokëve, por do të përpiqem të jap kontributin tim modest publik.

Përveç përgjegjësisë morale të një shoku i cili në momentin e duhur (sipas mendimit tim, në vitin 2014, ishte momenti i përshtatshëm për shkak të protestave mbarëpopullore shqiptare në IRJM dhe pata sinjale në këtë sens se duhet vepruar para se të shuhet revolta) nuk ka reaguar në thirrjet për të filluar luftën çlirimtare (kjo nuk ishte për “t’i cilësuar shqiptarët si destabilizues të Ballkanit” siç flet kot RTK, sepse me këtë fjali ju përhapni propagandën slave kundër luftës çlirimtare për çlirim dhe ribashkim kombëtar) dhe ka lejuar që grupi të veprojë në momentin më të papërshtatshëm – Ilir Tahirsylaj, të cilin e thërras publikisht të jep dëshminë e tij për njohuritë që i ka mbi rastin Kumanova, kam konstatuar se të përfshirë në këtë rast kanë qenë disa persona të implikuar brenda shërbimit maqedonas apo si bashkëpunëtorë të tij.

Lista nuk është përfundimtare dhe duhet zgjeruar.

Bëj apel që të gjithë shokët e idealit e familjarët e të burgosurve të kontribuojnë me informacione publike në zbardhjen e rastit!

Në mass media ka dalë emrin e agjentit maqedonas, si në një reklamë, Shenasi Mehmeti. Por, pas tij është strukur e gëzuar një rrjet të tërë agjentësh apo bashkëpunetorësh, që nga hetimet e mia, u infiltruan në grupin e Kumanovës dhe patën rol të caktuar. Është pêrmendur edhe emrin e Beqir Asanit dhe Ejup Halimit, funksionarë të lartë në MPB, si urdhërdhënës… Por, cilat kanë qenë “ekzekutuesit”?

Një tjetër agjent maqedonas është Nimetullah Abdullahu nga fshati Brezë të Likovës, i cili kishte qenë “shok” i Muhamet Krasniqit, komandant Malisheva. Një shok i idealit e ka paralajmëruar Komandant Malishevën mbi përfshirjen e Abdullahut në shërbimin maqedonas, por FATKEQËSISHT ai nuk ka marrë masa të ekzekutimit të këtij tradhtari në momentin e duhur…Duhet shtuar se djali i axhës së tij, Sadudin Abdullahu, i cili njihet nga popullsia e Karadakut si një hajdut pulash, ka sistemuar grupin e Kumanovës në shtëpinë ku është sulmuar.

I implikuar në rast është edhe Sadullah Duraku, kryetari i komunës së Likovës. Ka qenë informatori kryesor i Ali Ahmetit në rastin Kumanova dhe pikërisht ky e ka bindur grupin e Kumanovës të mos themelojë Shtabin e Përgjithshëm në malësi, por të shkojë në Kumanovë…

Kurse bartës i grupit të dytë të Mirsad Ndrecajt në Kumanovë, me ambulancën e spitalit të Kumanovës ka qenë Sevdail Fejzuli, i cili më ka kontaktuar personalisht. Pas rastit Kumanova është sjellë në mënyrë të dyshimtë, duke u frikësuar gjoja se dikush nga grupi i Kumanovës ka folur mbi përfshirjen e tij në rast para hetuesve maqedonas. Por, nëse do të kishte folur, pse nuk u arrestua?!?! Përgjigja ka ardhur në 2016, kur është parë në Kosovë me Drejtorin e Spitalit të Kumanovës dhe … agjentin sllavo-maqedonas, Shenasi Mehmeti!!

Jo kot kam akuzuar në një rast edhe Hamdi Ndrecajn, i cili nga burimet e mia është takuar dy herë në vitin 2016 me të njëjtin Shenasi Mehmeti në Kosovë. Roli i tij ka qenë fillimisht për t’i bërë reklame Shenasiut, por shtrohet pyetja pse e ka takuar në 2016?! Çfarë detyra ka marrë ai nga Shenasiu, cfarë informatash i ka dhënë?! Kjo nuk dihet, mirëpo dihet se ai është themelues i fantazmës Garda e Republikës së Iliridës, me anë të së cilës vetëm i ka dekonspiruar shokët e vet…

Nuk ua di motivacionet këtyre njerëzve që kanë vepruar kaq mbrapsht ndaj kombit të vet, por një gjë është i sigurt: përfshirja e tyre në rastin Kumanova, ka bërë që të jenë 10 luftëtarë të vrarë dhe mbi 30 vuajnë ende burgjeve dhe torrturave të sllavo-maqedonasve

Apeli im është ky për të gjithë shqiptarët atdhetarë: Nëse ka më trima jo vetëm në Facebook, merruni me hetimin e tradhtarëve të rastit Kumanova dhe ekzekutimin e tyre … në emer të popullit!!!

Rumani, 13 janar 2017

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch