Home » Lajme, Opinione » Opinion: Me hajni, me rrena, me tradhti dhe me korrupsion nuk ndërtohet as drejtësia e as shteti ligjor

Opinion: Me hajni, me rrena, me tradhti dhe me korrupsion nuk ndërtohet as drejtësia e as shteti ligjor

Nga Skënder Sadri KAPITI.

Kur tradhtia, hajnija, rrenat dhe sidomos kur korrupsioni kapin jo vetëm politikën por edhe shoqërinë, atëhere është shumë zor dhe e vështirë që të dalë në dritë ndonjë gjë e mirë, dhe as që mund të ndërtohet dhe as që mund të funksionojë  drejtësia e as shteti publik e republikan.

Një shoqëri e cila nuk lufton dhe nuk ndëshkon politikën dhe pushtetin e hajdutërisë, tradhtisë, krimit,  të mashtrimeve dhe të korrupsionit atëhere vetë shoqëria është e kapur dhe e mbërthyer prej këtyre veseve.

Kur gjërat dhe të këqijat politike, demokratike, ligjore dhe ato shoqërore si krimi,vjedhja,abuzimi, droga, korrupsioni, pabesia, hipokrizia, dhe hajnija politike, institucionale dhe ato shoqërore  përsëriten në mënyrë të vazhdueshme e të përsëritshme atëhere kemi të bëjmë me një shoqëri të sëmurë nga veset dhe me një shoqëri të pajtueshme e që bashkëjeton normalisht me to, dhe prandaj një shoqëri e tillë dhe egoiste e ka të vështirë që të ndërtojë një drejtësi dhe një shtet ligjor e demokratik.

Një shoqëri që nuk ndëshkon padrejtësinë, mashtrimet,  tradhtinë dhe korrupsionin ajo shoqëri vuan me meritë pasojat e tyre.

Kjo është gjëndja realisht në Shqipëri prej 100 vitesh shtet, ku gjërat e kanë shume të vështirë dhe deri tani të pamundur për të ndryshuar për nga përmirësimi dhe nga më e mira.

Por ndryshe është shoqëria  dhe populli heroik  shqiptar i  Kosovës i cili gjithmonë dhe vazhdimisht është shquar e dalluar se ai nuk pajtohet me të këqijat dhe me veset e politikës  dhe prandaj edhe me 14 Shkurt 2021 e ndëshkoi elitën e keqe dhe të dëmshme politike, ashtu sikurse dhe mbi 100 vite kurrë populli i Kosovës  nuk iu nënshtrua regjimit kolonialist barbar dhe genocidist serb derisa me qëndresë heroike e mbinjerëzore Kosova fitoi pavarësinë dhe shtetësinë e saj.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch