Home » Lajme, Ndërkombëtare » Paralajmërimi i Departamentit Amerikan të Shtetit: Kujdes kur lëvizni në Kosovë

Paralajmërimi i Departamentit Amerikan të Shtetit: Kujdes kur lëvizni në Kosovë

Sipas DASH-it, pjesët që duhet shmangur amerikanët janë Mitrovica e Veriut, Leposaviqi, Zubin Potoku dhe Zveçani, pasi Qeveria amerikane ka aftësi të kufizuara për të ofruar shërbime emergjente.

Departamenti Amerikan i Shtetit (DASH) ka paralajmëruar shtetasit amerikanë që planifikojnë të vizitojnë Kosovën të kenë kujdes për shkak të rrezikut nga sulmet terroriste në Ballkan, përfshirë edhe Kosovën. Në faqen e saj, DASH thekson se grupet terroriste vazhdojnë të planifikojnë sulme të mundshme në rajonin e Ballkanit, duke përfshirë Kosovën.

“Terroristët mund të sulmojnë me pak ose pa paralajmërim, duke synuar vende turistike, transportin, tregjet / qendrat tregtare, objektet e qeverisë lokale, hotele, klube, restorante, vendet e kultit, parqet, ngjarjet e mëdha sportive dhe kulturore, institucionet arsimore, aeroportet, dhe të tjera zonat publike. Përveç kësaj, dhuna e motivuar politikisht rrjedh në gjithë Kosovën”, thekson DASH, transmeton kosovapres.

Për më tepër DASH këshillon shtetasit amerikanë që para se të vendosin për të vizituar Kosovën të lexojnë seksionin e Sigurisë dhe Sigurisë në faqen e informacionit të vendit, të shmangin demonstratat, të jenë vigjilentë në vende të frekuentuara nga perëndimorët, të monitorojnë mediat lokale dhe të përshtatin planet bazuar në informacione të reja.

Po ashtu, DASH këshillon shtetasit amerikanë që të regjistrohen në programin Smart Traveler (STEP) për të marrë njoftime dhe për ta bërë më të lehtë për t’i gjetur në rast urgjence.

Sipas DASH-it, pjesët që duhet shmangur janë Mitrovica e Veriut, Leposaviqi, Zubin Potoku dhe Zveçani, pasi Qeveria amerikane ka aftësi të kufizuara për të ofruar shërbime emergjente për punonjësit amerikanë që udhëtojnë në këtë pjesë të Kosovës.

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch