Home » Lajme, PDSH, Politikë, Vendore » PDSH nuk do të jetë pjesë e emisioneve të parapërgatitura nga TV Aldi

PDSH nuk do të jetë pjesë e emisioneve të parapërgatitura nga TV Aldi

Partia Demokratike Shqiptare

P r e sh e v ë

29. Prill 2012

 

 

Kryesia e Partisë Demokratike Shqiptare  në mbledhjen e mbajtur  me datë, 29. Prill 2012. lëshon këtë:

R E A G I M

            Në ciklin e emisioneve debative  të organizuara në TV Aldi në të cilët kanë marrë pjesë përfaqësuesit e subjekteve politike të Luginës së Preshevës, në të cilët pjesmarrës kanë qenë edhe përfaqësuesit e Partisë Demokratike Shqiptare, pas analizës të emisioneve të zhvilluara deri më tani, Kryesia e PDSH-së, konstaton:

–          Emisionet e deritanishme janë realizuar në mënyrë jo profesionale, me tendencë të diskriminimit të vlerave të PDSH-së dhe në kundërshtim me parimet e informimit të drejtë si dhe  kundër  etikës gazetareske .

–          Nuk është  zbatuar parimi proporcional i kohës për pjesmarrësit e PDSH-së në raport me të tjerët,

–          Kronikat e zhvilluara në teren me qytetarë janë të njëanshme dhe tendencioze, ( gjatë emisioneve për shëndetësi,politikë, intervistohen aktivistët e subjekteve politike të cilët japin gjykime të parapërgatitura dhe të pavërteta)

–          Stafi i Televizionit dhe moderatorët  janë së pari joprofesional  dhe vijnë  nga  radhët e subjekteve politike opozitare,

–          Pjesmarrës në ekipin realizues të emisioneve janë aktivistët e PVD-së (sekretarja e Këshillit Nacional Arbnora Ahmeti), të cilët ndërhyjnë te moderatorët me pyetje tendencioze ndaj përfaqësuesve të PDSH-së.

 

Kryesia e PDSH-së, konstaton se TV Aldi nuk i plotëson kushtet për pjesmarrje të barabartë në këto debate televizive, prandaj  nuk do të jetë pjesë e këtyre emisioneve të parapërgatitura me qëllim të diskriminimit dhe njollosjes së vlerave të Partisë Demokratike Shqiptare.

Kryetari i PDSH-së                                                                                                                                    ________________

Ragmi MUSTAFA

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress