Home » Opinione » Pengesat në kufi të votuesve ishin që Kryetar i Medvegjës të mos jetë shqiptarë !?

Pengesat në kufi të votuesve ishin që Kryetar i Medvegjës të mos jetë shqiptarë !?

Refik HASANI-1Shkruan : Mr. Sc. Refik HASANI

Me rastin e zgjedhejve të jashtëzakonshmë të 13 shtatorit për Kuvend Komunal të Medvegjës ishte vetëm edhe një lloj padrejtësi dhe diskriminimi i llojit të vetë që as e drejta e votës së lirë të mos pranohet , prandaj

Është mendim i përgjidhshëm edhe pse nuk garuam me një listë , do të duhej të jenë një zë unik i koordinuar dhe të veprojn në Kuvend të Medvegjës ,si shqiptarë , të pranojn rezultatet ose jo të gjithë , të kërkojn bashkarisht që Kryetari , Kryesuesi i Kuvendit , që të përfaqësohen në këtë legjislativ, Ekzekutiv, në Këshillin Komunal e instanca tjera të kësaj komune .

***

Nëse shpallen shumë vota të pavlevshme dhe nuk ndahen ulëset proporcionalisht për shqiptarët në Kuvend Komunal të ksaj legjislature , nëse Kryetari apo Kryesuesi i Kuvendit ju mohohet do të ishte shumë e aryeshme të tërhiqen shqiptarët duke kërkuar që zgjedhjet të përsëriten edhe njëher duke këmbëngulur që zgjedhjet të monitorohen posaqërisht nga vëzhgues të OSBE-së , shteteve tjera Evropiane e BE-ja dhe instanca e mekanizma tjera ndërkombëtare .

***

Pengesat që ju bën dje në vendkalimin në Mutivodë votuesve shqiptarë për t’i mos lejuar që të shkojn të votojn në Medvegjë në këtë rast Tirana dhe Prishtina është dashur të jenë më të zëshme , duke u përfshi edhe Kryeministri i Shqipërisë z.Edi RAMA dhe Kryeministri i Kosovës z.Isa MUSTAFA .

***

Nëse llogarisim sikur në Kosovë ditën e zgjedhjeve të pengoheshin e gjithë pakica serbe që të votojnë , çfarë reagimi do të bëhej .Ne , që në fillimi ishim që ne shqiptarët të dalim me një listë , vetëm e vetëm që të mos humbim asnjë vot dhe të mobilizohemi maksimalisht që të marrim deri në njëzet ulëse nga 35 ulëse sa numron Kuvendi Komunal i Medvegjës .

***

Brukseli në këtë rast BE-ja do të duhej të qorton Beogradin për vazhdimin dhe thellimin e diskriminimit në Medvegjë , Bujanoc dhe Preshevë .

13 Shtator 2015

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress