Home » Lajme, Vendore » Për Fitër Bajram 20 familje në shtëpi të reja

Për Fitër Bajram 20 familje në shtëpi të reja

Arif Pajaziti Medvegj-1Fondi humanitar i Kosovës Lindore ? Preshevë, Bujanoc, Medvegjë, në Zvicër, në kuadër të aksionit « të ndërtojmë, të shpëtojmë, të parandalojmë », sot, më 26.07.2014, ka ba inaugurimin e 2 (dy) shtëpive në fshatin Somolicë.

Qenan Medvegj-1Saktësisht në shtëpi të reja, nga ky fond, kanë hy Vedat Ferati dhe Qani Mustafa, dhe në Medvegjë 3 ( tri ) shtëpiave, Arif Pajaziti, fam Sadik Islami, dhe Zajnulla Murati. Nga gjithësejt 100 shtëpi të parapara për ndërtim, në fazën e parë, këtë vit, do të realizohen 30 sish. 20 prej tyre janë të përfunduara, ku përfituesit do të vendosen para Fitër Bajramit.
Vedat Medvegj-1Ndërsa 10 të tjera do të përfundohen jo shumë gjatë pas kësaj feste. Më 31.07.2014, në Shtëpinë e Kulturës « Abdulla
Krashnica » në Preshevë, duke filluar nga ora 10 :00, solemnisht do tu dorëzohen çelsat e shtëpive të përfunduara kryefamiljarëve përfitues.
Me këtë rast fondi ka prega- titë një ekspozitë me fotografi që nga fillimi e deri te përfundimi i ndërtimit të shtëpive nga të tri
komunat ? Preshevë, Bujanoc, Medvegjë. Shfrytëzojmë rastin dhe ftojmë qytetarët që të vizitojnë këtë ekspozitë përmes së cilës do të njihen drejtëpërsëdrejti me rrjedhën e ndërtimit të këtyre shtëpive.
Për arsye të caktuara, tani për tani, Kryesia e Fondit, ka marrë vendim që mos të shfaqen TV inçizime të hyrjes në shtëpi të reja familjeve përfituese të këtyre shtëpive.

Kryesia e fondit / Kryetari Xhelal Memeti

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress