Home » Lajme » Për herë të parë është organizuar tribunë shkencore titulluar Studimi i mundësive të përafrimit deri në unifikim të programeve e teksteve mësimore në trojet arbërore dhe diasporë

Për herë të parë është organizuar tribunë shkencore titulluar Studimi i mundësive të përafrimit deri në unifikim të programeve e teksteve mësimore në trojet arbërore dhe diasporë

Komisioni Zonal dhe Shoqata për Trashëgimi dhe krijmtari Kulturore me seli në Preshevë dhe pjesmarrja e disa profesorëve të lëndës së gjuhës shqipe, gjuhëve të huaj dhe lenda e sociologjisë, e histrorisë shpalosen në mënyrë të zgjeruar kumtesat e përgatitura nga të gjithë sa I përket teksteve dhe plaprogrameve që kanë vijuar deri më tani. Duke bërë një qartësi rreth vështirësive që kanë hasur deri më tani secili prej tyre kishte përmbledhur shumë fakte duke analizuar shume vite me parë plan programet e shkollave të mesme dhe të ciklit të ulët. Të pranishmit në këtë diskutim u përqëndruan rreth pengesave që kanë hasur në lëndën e gjuhës shqipe shkollat e mesme të Luginës së Preshevës gjatë viteve 1983-2011 duke analizuar të gjithë periudhën që kanë kaluar ato gjenerata në përdorimin e teksteve të gjuhës shqipe në gjetjen e literaturës për njësite mësimore dhe mangësitë në palprogmet e tyre, ndërsa tekstet e mirëfillta kanë qenë diskriminuese dhe të ndaluara nga ministria e Beogradit.
Po ashtu nuk u përjashtuan edhe propozimet e ndryshme nga pjemarrësit në këtë studim vullnetar për një unifikim të mirëfillt kombëtar të plaprogrameve dhe teksteve shkollore të Luginës së Preshevës.

RTV Presheva

You could be in a room of ten people, and they would all recommend something college homework answers in https://www.college-homework-help.org different

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 Kosovalindore.com · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress