Home » Lajme » Përfunduan ditët e Komandant “LLESHIT”/Foto reportazh

Përfunduan ditët e Komandant “LLESHIT”/Foto reportazh

Në fshatin Tërnco të komunës të Bujanocit, u mbajtë akademi përkujtimore për Komandant Ridvan Qazimin “Lleshi”.

Në manifestimin ku po përkujtohet komandant “Lleshi” për ditët që ne po i gëzojm nga një numër i vogël i qytetarëve, tregoj përkushtimin e qytetarëve për dëshmorët e kombit.

Të pranishëm në manifestim ishin, Politikanët nga komuna jonë, qytetarë nga Shqipëria, Tetova, Kosova, dhe qytetarë nga ana e KosovësLindore.

Kryetari i Komunës të Bujanocit Shaip Kamberi, në fjalimin e tij tha:

Flasim në një distanc kohore 10 vjeçare nga rënja heroike e komandant “Lleshit” ndarja e ti nga jeta shënimin e ti në një panar, në një panar i cili dot të jet simbol i rezistencës ton në luftën ton të përditëshme, për realizimin e aspiratave tona kombëtare.

Aspirata të cilat jan nis në gjenerata të shumta të atdhedashësve, aspirate të cilat me vepërn e komandant “Lleshit” me shokët e tij jane bërë realitet, vet prezenca jon në kët manifestim në cilsin e përfaqësueseve të administrimit local, tregon se një pjes e atyre aspiratave është bër realitet është fakt se duke u angazhuar në luftën e përditshme e cila ka trajt tjetër të cilën ka bër Ridvan Qazimi me shokët e vet, e cila dal nga dal po realizojm aspiratat tona kombëtare, futja e Shqipëris në bashkimin europian, pavarsimi i Kosovës, dhe integrimi mbar kombëtar jan aspirata të kombit Shqiptar në kët shekull në ballkanin përendimor.

Dhe këto aspirata dal ngadal me punën ton duke na udhëhequr panari dhe simboli i rezistencës ton në një periudh nga më të kqijat në historin më të re të Luginës të Preshevës, qfar ishte vepëra e Komandant “Lleshit” pra dot bëhen dhe po bëhen Realitet, duke ju falemderuar për gjith atë qka ka bër për ne Komandant “Lleshit” dhe shokët e vet, lusim zotin e madhërishëm që të jet të bekuar në jetën tjetër.

Një ashtu morri fjalën edhe Kryetari i Kuvendit Komunal Jonuz Musli duke u shprehur me këto fjalë:

Është pak shqetësuese me kaq pak popullat për të manifestuar kët 10vjetor të heroit ton kombëtar a thua e meritojn dëshmorët se kështu ti rrespektojm, dëshmorët ti rrespektojm gjith dëshmorët e kombit, jo vetëm komandant “Lleshin” por me mijëra dëshmor që ran heroikisht në hapsirat e Shqipëris, Kosovës, Maqedonis, dhe të KosovësLindore.

E rrespektuara familja e Komandant “Lleshit” rrespekt për ju dhe gjith familjet e dëshmorëve të kombit, është e vërtet se proceset që jan duke u zhvilluar jan për zgjidhjen të problemeve kombëtare kto procese jan procese dhe dëshmi I dëshmorëve të kombit, ata që u flijuan në tokat Shqiptare sot shum pak liri, më së paku liri kanë Presheva, Medvegja dhe Bujanoci.

Është e vërtet se organizimin e luftës në vitin 1999 dhe 2000 ju vet populli shqiptar e organizuat, Ushtrinë Çlirimtare për Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc.

Ju na dhat armën, ju na dhat bukën, ju na dhat djemët tuaj më të mir për ti dalur zot atdheut, ti dalin zot kësaj pjese të shejt, kësaj pjese të shtrejt, të tokës shqiptare dhe mu kështu që nga 26 Janari i vitit 2000 deri tek demilitarizimi i Ushtrisë Çlirimtare për Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc, me 21 Maj e përfunduan duke nënshkruar marrveshjen e Konçulit në fshatin Konçul.

Një ashtu telegram për 10 vjetorin e Komandant “Lleshit” erdhi edhe nga Komandanti i Ushtëris për Çlirimin e Preshevës, Medvegjes dhe Bujanocit.

Me pa mundësi që të jem në mesin tuaj, unë ju përgzoj kët manifestim, dhe pse me figure nuk jam në mesin tuaj shpirtnisht dot jem aty, do të rroj do të rritem, me shpres që një dit dot jem sbashku me ju që ti kremtojm së bashku vitet tjera së bashku me kto manifestime.

Nga familjet e dëshmorëve fjalën e morri, Babai i Artab Abazit, Arif Abazi ku i uroj mir se ardhëje të gjith të pranishëve dhe i përshëndeti të gjith familjet e dëshmorëve gjith ashtu musafirët, nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia, një ashtu një përshëndetje i dërgoj partive politike, duke i falemderuara për fjalët e bukura dhe duke kërkuar nga ta në emërin e ti personal, emërin e familjeve të dëshmorëve, invalidëve dhe ish Ushtarëve që ti shohin edhe ata ato të bukura që po i premtojn, me shpres e ishallah sa ma shpejt, duke përfunduar me kët fjal fjalimin e tij.

Një ashtu një mir se ardhëje dhe falemderim për pjesmarrje erdhi edhe nga Haxhi Hyseni Babai i Komandant “Lleshit”.

Duke vazhduar programin me poezi, me një valle dibrane nga Qendra Kulturoro Artistike Zëri i Luginës.

Dhe në fund morri fjalën organizata e veteranëve të luftës, ku nëpërmjet organizatës të veteranëve erdhën të falat nga familjet e dëshmorëve të Kosovës që dhan jetën në KosovënLindore, ku organizata e veteranëve të luftës tregoj se në dyert e familjarëve i kishte pritur edhe emërat e ripërtirer të dëshmorëve.

Dhe apeluan tek politikanët që të bëjn politikën siq e bëri Komandant “Lleshi” duke vën interesin kombëtar para ati personal, një ashtu edhe një apel erdhi për subjektet Fetare duke i lutur ata që të flasin për dëshmorët, një ashtu edhe për familjet erdhi një apel për ti folur fëmijëve për ti folur për dëshmorët e kombit.

Dhe kejt në fund u ndan dekoratat për familjet e dëshmorëve të luftës, për të vazhduar manifestimin në Teatërin Kombëtar në Prishtinë.

/Njofton www.Bujanoci.Net Press/

Bullies can, of course, mobile spy free iphone in http://www.trymobilespy.com/ use a combination of these methods instead of simply sticking to one type

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2021 KosovaLindore · RSS · Designed by Theme Junkie · Powered by WordPress
ShqipEnglishDeutsch